Om dette arrangement

Tid
18:00 - 20:30
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Køb eller bestil billetter
Foredrag

Når historien misbruges – Livestreamet foredrag med Gry Jexen og Anna Libak

24.11.22
BEMÆRK - AFLYST

Vi henviser til Roskilde Bibliotekerne, hvor arrangementet afholdes: https://www.roskildebib.dk/arrangementer/foredrag-debat/misbrug-af-historien-med-gry-jexen-og-anna-libak

 

Som en del af bibliotekernes historiefestival inviteres til en spændende aften med livestreamede foredrag. En aften der sætter fokus på den fine linje mellem brug og misbrug af fortællingerne om fortiden.

Samtaler om glemte kvinder og konflikten mellem Ukraine og Rusland. Anna Libaks giver sit bud på hvordan politik, propaganda og fortællingen om en fælles historie og nationalfølelse kan være et politisk instrument til at udføre en given dagsorden med folkets opbakning.

Hør også Gry Jexen fortælle om glemte kvinder – kvinder, der har haft en stor rolle i historien, men som ikke fylder i vores fælles historie, da de aldrig er blevet skrevet ind i historiebøgerne.

Jytte Nielsen, der er informationsspecialist i kønsforskning hos Det Kgl. Bibliotek, vil derudover fortælle om kvindekamp og kønsforskning, samt om hvordan de/det har påvirket historien og kvinders rettigheder.

Anna Libak er ekspert i Rusland og udenrigspolitik, udlandsredaktør hos Weekendavisen, korrespondent og tidligere sprogofficer. Gry Jexen er historiker og kvinden bag ”Kvinde, kend din historie” – en instagramprofil, podcastserie og bog. Samtalerne modereres af Jan M. Johansen fra Roskilde Bibliotekerne og streames ud til dit lokale bibliotek.

 

Aftenens program:

18:00–18:30 Samtale med Jytte Nielsen, Det Kgl. Bibliotek.

18:30-19:00 Pause. Der er mulighed for at købe sandwich og kildevand. Forudbestilles her https://solkultur.nemtilmeld.dk/1200/ 

19:00-20:00 Debat med Anna Libak og Gry Jexen.

20:00-20:30 Spørgsmål fra bibliotekerne.

Man behøver ikke deltage i begge foredrag.