Billede af Annette Mahoney
Billede af Annette Mahoney

Om dette arrangement

Tid
7:00 - 20:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Udstillinger

Annette Mahoney udstiller i juni

01.06.19 - 29.06.19
En dåse suppe som inspiration! Fernisering på Solrød Bibliotek lørdag den 1. juni kl. 11-13

Indgangen til kunstens verden startede for Annette Mahoney, da hun som barn tilfældigt stødte på et værk af Andy Warhol. Det var et portræt af en dåse suppe, og billedet ramte hende – som hun selv udtrykker det – ”som en hammer midt mellem øjnene”.

Om sin udvikling som billedkunstner fortæller Annette Mahoney: ”I mit barndomshjem gik vi ikke op i kunst, og på væggene hang min mors broderede klokkestrenge side om side med ”Hjort ved Skovsø”, og et rensdyrskind vi engang havde haft med hjem fra en ferie i Norge. Men den der ’suppe’ prikkede til et eller andet i mig. Noget vildt og udefinerbart. Og det er stadig drivkraften for mig som billedkunstner.

Og Annette Mahoney fortsætter: ”Jeg finder inspiration i det liv, der udfolder sig omkring mig. Pop Art og Bauhaus-bevægelsen har mit hjerte, men der er sjældent en klar plan eller et fastlagt motiv, når jeg maler. Det kan være en drilsk tanke, et pludseligt indfald eller noget helt tredje. I sidste ende er det farverne og den historie, der udfolder sig for enden af min pensel, som ender på lærredet ”.

”Jeg tror på, at kunst skal gøre noget ved beskueren. Nogle værker begejstrer, andre forarger, trøster eller inspirerer. På samme måde som litteratur aldrig må være ligegyldig, så har billedkunsten også en forpligtelse til at prikke beskueren insisterende på skulderen, fortæller Annette Mahoney og afslutter denne baggrundshistorie:

Udstillingen, som jeg kalder Lingua Franca, består af 20 malerier, alle med afsæt i de mennesker og ideer jeg er stødt på i mit liv. De er historier hver for sig, men også en fortløbende fortælling om det vi er fælles om ”.

Udstillingen slutter den 28. juni.