Klaus Petersen udstiller
Klaus Petersen udstiller

Om dette arrangement

Tid
9:45 - 22:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Udstillinger

Klaus 75 år. Kunstudstilling med stort "K" hvor Klaus får selskab af Kamilla og Peter

01.04.19 - 30.04.19
Lørdag d. 6. april kl. 11 er der fernisering på blandt andre en af landets bedste og mest fantasifulde billedhuggere – Klaus Petersen fra Solrød Landsby - som biblioteket og Kunstforeningen i samarbejde, viser værker af – ikke blot i anledning af kunstnerens 75 års fødselsdag, men også for at markere hans 40 års jubilæum som billedhugger.

Når jeg skriver ”og mest fantasifulde” så er det ikke nogen overdrivelse, for der er næppe én af Klaus Petersens skulpturer, hvortil der ikke er knyttet en eller anden skæv historie:

Det kan være kunstnerens selvopfundne begreb ”stabelfugle”,  eller stiliserede gnomer, der kikker både fremad og bagud på samme tid – noget gnomer ofte gør! Eller en række en meter høje tøjklemmer – hvad man så lige bruger dem til – eller for den sags skyld, en tube tandpasta – i granit  mine damer og herrer! 

Men trods Klaus efterhånden talrige udstillinger – ønsker han aldrig at være alene på banen  - så han får denne gang følgeskab af maleren Kamilla Runge Reinholdt – og fotografen og grafikeren Peter Berto Reinholdt.

Begge unge kunstnere der i deres foreløbige karriere, med et enkelt og afdæmpet farvevalg og formsprog, formår at levere en række meget markante udtryk man bestemt ikke er uberørt af, når man forlader udstillingen. 

Så det er nok værd, om så blot for en kort stund, at glemme alt om lørdagsindkøb og huskesedler, og aflægge et besøg ved ferniseringen på biblioteket – 6. april - mellem klokken 11 og 13

Og så kan man da også opleve udstillingen, helt frem til 30. april – hvis man alligevel er på biblioteket for at låne en bog – eller læse dagens avis.

Erik Jensenius

Klaus 75 år

Kamilla Udstilling april
  
Louis Udstilling april