Om dette arrangement

Tid
11:00 - 13:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Organizer
Udstillinger

Kunstudstilling: Fotokunst på et højt niveau og smuk keramik

12.06.21 - 30.06.21
De lokalt forankrede fotografer Mads Henriksen og Michael Dyrberg viser med deres udstilling på Solrød Bibliotek og Kulturhus, hvordan man med kameraet i hånden kan indfange vores omgivelser og gengive dem med tanke for en særlig oplevelse.

 Fotografiet som billedkunst har fået en naturlig placering i rækken af kunstneriske udtryksformer. Den aktuelle udstilling viser med al tydelighed hvorfor.

Mads Henriksen vil med sine billeder udtrykke det således: ”Lad dig forføre af din fantasi. Lad den føre dig til nye steder og nye verdener.” Mads Henriksens fotografier tager udspring i maleriets og collagernes lagvise opbygning, men også i det traditionelle fotografi. Billederne spænder fra abstraktioner til figurative motiver - fra stærkt bearbejdede fotocollager til rent fotografi. Mads Henriksen har gennem mange år arbejdet med fotografi og grafik.

Michael Dyrberg arbejder som freelance fotograf med speciale i virksomhedsportrætter, der indbefatter såvel bygninger i eksteriør og interiør som medarbejdere og eventuelle produkter. I fritiden fotograferer Michael Dyrberg naturen omkring Køge Bugt og især området omkring Solrød Strand, hvor han bor. Med de udstillede billeder på Solrød Bibliotek og Kulturhus fokuserer Michael Dyrberg på spændende illustrationer fra lokalområdet samt portrætter.

 

I montrerne, der står rundt i biblioteket/kulturhuset, udstiller keramiker Lillian Binderup Jensen fra Lille Ladager i Køge sine smukke unica-arbejder i groft stentøjsler hvor glasurerne for det meste er halvmatte. Små og store skåle og fade samt unikke bådformer og urner er repræsenteret i hendes fine udstilling sammenmed små og store lågkrukker. Lillian Binderup Jensen, der er medlem af Danske Kunsthåndværkere og Designere, lægger stor vægt på at form, dekoration og farve bliver til en harmonisk enhed. Lillian Binderup Jensen har udstillet mange steder rundt på Sjælland, er medstifter af Køge Kunstrute og og har 16 år sideløbende undervist i keramik på sit værksted i Lille Ladager.

 

Der er fernisering lørdag den 12. juni 2021 kl. 11-13.

Udstillingen varer til den 30. juni

På vegne af Kunstgruppen v/ Solrød Bibliotek og Kulturhus