Udstilling september: Pernille Helleskov Pedersen
Udstilling september: Pernille Helleskov Pedersen

Om dette arrangement

Tid
7:00 - 22:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Udstillinger

Mennesket i fortællingens centrum

01.09.20 - 29.09.20
Pernille Helleskov Pedersen fra Holbæk udstiller i september måned

Solrøds biblioteks galleri er i september rammen om en kunstudstilling, der viser spændende og anderledes fortolkninger af portrættet og andre fortællinger med mennesket i centrum.

Vi har mødt månedens kunstner Pernille Helleskov Pedersen fra Holbæk, som her løfter sløret for sin baggrund som billedkunstner: 

”Jeg har arbejdet med figurativ akrylmaleri siden 2012 og har en årrække været elev på Hans Christian Rylanders malerskole. Jeg kan lide at skabe fortællinger, at kommentere på vores samfund og vores indre liv, og derfor er jeg især interesseret i portrættet og mennesket, som rummer så mange historier. Nyt for mig er at arbejde med oliemaleriet, hvilket jeg har påbegyndt her i 2020”.
”Jeg er derudover klassisk tegner”, fortæller Pernille og fortsætter: ”I perioder har jeg arbejdet som illustrator for forskellige magasiner som f.eks. Familiejournalen og Idé Nyt, samt illustreret bogen “Jagtkonger” af Bent Christensen. Sideløbende har jeg udført en del portrætbestillinger”.
”Jeg er bachelor i kunsthistorie fra Københavns Universitet og voksenunderviser fra Danmarks Lærerhøjskole. Det har ført til en del undervisning i tegning og billedkunst på f.eks. Fredensborg daghøjskole, AOF Aftenskole og på egne tegnekurser”, afslutter Pernille Helleskov Pedersen denne lille fortælling om sit kunstneriske virke.

Fra Pernille Helleskov Pedersens CV kan vi tilføje en række af de udstillinger hun har medvirket i:
VK20, Æglageret i Holbæk, censureret udstilling – vundet 1.pris
VK19, Æglageret i Holbæk, censureret udstilling Roskilde Åben 2018, censureret udstilling
Roskilde Åben 2017, censureret udstilling – vundet 1.pris
Portalen i Greve, gæsteudstiller, 2016
Roskilde Åben 2015, censureret udstilling – vundet 1.pris