Udstilling februar: Birgit Brænder
Udstilling februar: Birgit Brænder

Om dette arrangement

Tid
10:45 - 16:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Solrød Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Udstillinger

Udstilling i caféen i februar

05.02.19 - 28.02.19
Se Birgit Brænders spændende udstilling: Hvordan et landskab kan opleves

Birgit Brænder er en kendt person af mange, idet hun driver det lille charmerende Galleri Nørregade, lige midt i Køge. Galleriet har kun åbent om lørdagen, idet Birgit er lektor i billedkunst ved læreruddannelsen, hvor hun elsker kontakten med alle de unge mennesker, der er på vej ud i folkeskolen for at gøre en forskel.

Birgit har desuden en lang række galleri- og museumsudstillinger bag sig, såvel i Danmark som i udlandet.

Birgit Brænder er uddannet fra Kunstakademiet i Århus og efterudannet ved Det kongelige danske Kunstakademi, ligesom hun også er kunstformidler fra Århus Universitet.

Om sine kunstneriske udfoldelser fortæller Birgit Brænder: ”I mine værker er jeg vist svær at sætte i bås, fordi jeg elsker eksperimentet – elsker at finde nye veje, som jeg også kan anvende didaktisk over for mine engagerede studerende. Det selv om de også i billedkunstfaget skal arbejde med hele vores visuelle kultur, både den digitale og den analoge.”

Og Birgit Brænder fortsætter: ”Jeg er optaget af teksturer og de ganske små nuancer, der kan skabe såvel harmoni som sprælsk dynamik i billederne, men også forkærligheden for arkitektoniske detaljer afspejler sig i mange af mine arbejder.”

Udstillingen på biblioteket af Birgit Brænders værker vil også derfor vise en bredde – fra stram fotografik til meget ekspressive landskabsmalerier. Forkærligheden for landskaberne har været der i mange år blandt andet fra gentagne ophold ved Vedersø Klit på vestkysten af Jylland, hvor de første ekspressive billeder så dagens lys. Selv om Birgit Brænder arbejder med mange andre teknikker, er landskabet et tilbagevendende og yndet motiv – også selv om billederne ofte bliver så abstrakte i deres ekspressive og voldsomme udtryk, at man måske må lede efter landskabsbilledet i gængs forstand.

Så derfor er det en rigtig god oplevelse at gå på opdagelse i hendes billeder på Solrød Bibliotek i hele februar måned.