Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
150 kr.
Målgruppe
For ældre
Køb eller bestil billetter
For voksne

Hold hjernen frisk

09.09.21 - 08.11.21
Et forløb til dig, der gerne vil styrke hjernen og have et aktivt seniorliv i fællesskab med ligesindede.

Forløbet strækker sig over otte gange, hvor vi udforsker hjernens potentiale, og udfordrer den med aktiviteter, den måske ikke har prøvet før.
Vi starter forløbet med at blive klædt på af hjerneforsker Ellen Garde, der guider os gennem hjernens finurligheder, og fortæller os om, hvordan vi styrker hjernen. De efterfølgende gange tager alle udgangspunkt i foredraget, hvor vi i fællesskab kaster os ud i aktiviteter, der styrker vores hjerne, og motiverer os til at aktivt seniorliv

Praktisk:

Forløbet inkluderer 8 aktiviteter, i perioden 9. september - 8. november 2021, hvor du ved tilmelding binder dig til alle otte gange. Alle aktiviteter foregår mandag eftermiddag. (med undtagelse af introduktionsforedraget, som er en torsdag) Alle aktiviteter indeholder en velfortjent kaffepause, med dertilhørende ”hjerne-snacks”. Tilmeld dig her

Har du spørgsmål til forløbet, er du velkommen til at kontakte Sif Lind-Olesen på 56182806 eller på sli@solrod.dk.

Om projektet Hold Hjernen Frisk

Hold Hjernen Frisk skal omsætte forskningsbaseret viden om at holde hjernen frisk hele livet til konkrete aktiviteter og udbrede den eksisterende viden. Projektet er støttet af Nordea-fonden, og Slots- og Kulturstyrelsen. Dansekapellet og Sangens Hus er samarbejdspartnere.

https://www.dgi.dk/samarbejd/om-vores-fokusomraader/fokusomraader/sunde-seniorer/hold-hjernen-frisk/om-os

Aktiviteter: 

Vær opmærksom på, at du melder dig til alle aktiviteter, når du tilmelder dig forløbet.

Din hjerne – Din personlige dagbog

Foredrag m. Læge Ellen Garde

Hjernen er vores helt personlige dagbog. Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom efterlader. Ved foredraget tages du med på en rejse ind i hjernen og motiveres til at styrke hjernen – hele livet.

Hvor: Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter

Hvornår: Torsdag d. 9 september kl. 16.00 - 18.00

Fællessang - Kendte og nye sange

Det er sundt at synge, både for hjernen, men bestemt også for de sociale muskler. Vi varmer op med de kendte sange fra Højskolesangbogen, og bevæger os derefter hen mod de ukendte og nye sange. Hjernen har godt af at lære nyt, og vores underviser Niels Ottosen klæder os godt på til at tage springet i fællesskab.

Hvor: Solrød Bibliotek og Kulturhus

Hvornår: Mandag d. 20. september kl. 16.00 - 18.00

Ud i det blå - Sansetur i naturen

Hjernen elsker at blive stimuleret med sanseindtryk, både velkendte og nye. Derfor begiver vi os ud i det blå, på en sanse-, svampe-, og sanketur i vore smukke lokale omgivelser. Sammen med naturvejlederen, kigger vi nærmere på naturens skatkammer, plukker svampe og nyder efterårsskovens smukke farver.

Hvor: Solrød Bibliotek og Kulturhus

Hvornår: Mandag d. 27. september kl. 16.00 - 18.00

Husk: Praktisk overtøj, fornuftige sko, kurv/pose, svampe- eller urtekniv og drikkedunk

Guidet fælleslæsning - Lyt og fortæl

Der sker noget helt særligt, når vi taler om litteratur i fællesskab. Hjernen bliver udfordret til at perspektivere og spejle sig i andres observationer. Guidet fælleslæsning er helt enkelt en oplæsning af diverse tekster i en mindre gruppe, hvor deltagerne i fællesskab taler om, hvad de får ud af teksterne. Det kræver ingen forberedelse eller særlige kundskaber at være med til guidet fælleslæsning.

Hvor: Solrød Bibliotek og Kulturhus

Hvornår: Mandag d. 4. oktober kl. 16.00 - 18.00

Senioryoga - Stræk, bøj og balance

Det er tid til at strække og bøje vores krop, mens vi styrker vores balance - det gør vores hjerne glad. Senioryoga er for alle, både begyndere og øvede.

Hvor: Havdrup Skole gymnastiksal

Hvornår: Mandag d. 11. oktober kl. 16.00 - 18.00

Husk: Drikkedunk og behageligt tøj, som du kan bevæge dig i

Fællessang - Ønsketime og nye perler

Vi kaster os ud i endnu en omgang fællessang, hvor vores kyndige underviser Niels Ottosen, guider os gennem sangens univers. Vi genbesøger de sange, vi lærte ved første fællessang og der er også plads til ønsketime med alle yndlingssangene.

Hvor: Solrød Bibliotek og Kulturhus

Hvornår: Mandag d. 25. oktober kl. 16.00 - 18.00

Brætspilscafé - Vi spiller sammen

Vores hjerne aktiveres og udfordres af nye veje og vaner, derfor er det helt oplagt, at vi sammen dykker ned i brætspillenes verden. Det er helt sikkert også populært blandt børnebørnene og ved middagsselskaberne at kunne bidrage med ny underholdning til selskabet.

Det kræver ingen særlige superkræfter at lære nye spil. Vi gør det i vores eget tempo og i godt selskab.

Hvor: Solrød Bibliotek og Kulturhus

Hvornår: Mandag d. 1. november kl. 16.00 - 18.00

Afdansningsbal - Festlig afslutning på forløbet

Det er sundt og sjovt at danse og derfor slutter vi forløbet af med et brag af en dansefest. Vi får besøg af Morten Trolle Band, der spiller op til dans med kendte og elskede melodier fra 60’erne, 70’erne og 80’erne.

Hvor: Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter

Hvornår: Mandag d. 8. november kl. 16-18

Husk: Pænt tøj og dansesko