Solrød Bibliotek og Kulturhus er - foreløbig - lukket til og med 13. april

11.03.20
Bibliotek og kulturhuset er lukket som følge af de nye retningslinger fra regeringen for at begrænse corona-smitte. Alle arrangementer og aktiviteter udsættes eller aflyses - foreløbigt frem til og med mandag den 13. april.

Efter statsministerens anbefaling lukker Solrød Bibliotek og Kulturhus – også for selvbetjening - samt Havdrup Bibliotekspunkt.

Alle arrangementer udsættes og aflyses fra og med 12. marts og ind til videre.

Vi bestræber os på at svare på alle de spørgsmål, der opstår i kølvandet på hele denne situation, og håber, at I vil være tålmodige med os. Som Statsministeren sagde torsdag den 11. marts, så er det en ny situation og vi kan som kulturinstitution ikke give jer alle svarene. Situationen kan ændre sig fra dag til dag.

Her er nogle af de svar, vi kan give jer på nuværende tidspunkt:

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har billet til et arrangement?

Alle arrangementer i den berørte periode er aflyst – foreløbigt gælder det hele marts og til og med den 13. april. Vi bestræber os på at finde nye datoer for arrangementer.

Du får besked over mail og købte billetter bliver refunderet automatisk.


Får jeg gebyrer hvis jeg ikke overholder afleveringsfristen?

Det vil IKKE være muligt at aflevere materialer i lukkeperioden - heller ikke i bibliotekets postkasse. 

Du skal altså se bort fra evt. påmindelser og hjemkaldelser. Eventuelle afgifter for for sent afleverede materialer afgivet i lukkeperioden, annullerer vi selvfølgelig, når situationen er normal igen.

Kan jeg reservere materialer?

Det er ikke muligt at reservere materialer hverken her på hjemmesiden eller på Bibliotek.dk, men I kan søge materialer og føje til huskelisten, så I kan huske titlerne til vi åbner igen for reservering.

Hvad hvis jeg havde reserveringer klar til afhentning?

Havde du reserveret materiale klar til afhentning, da vi var nødsaget til at lukke Solrød Bibliotek og Kulturhus, vil de stadig stå klar til afhentning når vi åbner igen.

Materialer står klar til afhentning i det antal dage som du havde til rådighed, da vi lukkede kulturhuset. Det vil sige at havde du yderligere f.eks. 3 dage inden afhentningsfristen udløb, vil du også have 3 dage til af hente dine reserveringer når vi åbner igen.

Hvornår åbner I igen?

Lukkeperioden er blevet forlænget per den 23. marts, og Solrød Bibliotek og Kulturhus holder som anvist lukket frem til og med mandag den 13. april. Vi følger regeringens anbefalinger for at begrænse corona-smitte.

Hvad gør jeg, når jeg løber tør for læsestof?

Det kan vi ikke have. Heldigvis har vi nogle digitale alternativer til de papirbøger, vi har på hylderne. På eReolen kan du låne e-bøger og lydbøger. eReolenGo har masser af bøger til børnene og på eReolen Global har du adgang til ebøger og lydbøger på andre sprog end dansk. Her får du adgang til de forskellige tilbud på eReolen.

Derudover kan vi anbefale Filmstriben, hvis du mangler en god film, Pressreader til udenlandske aviser – hvis du f.eks. følger den amerikanske valgkamp tæt, og RB digital, hvis du er til blade.

Vi har valgt at give dig flere digitale udlån i lukkeperioden, så du frem til den 13. april kan låne 6 e-bøger og 6 netlydbøher på eReolen. Du får 6 filmudlån på Filmstriben.

Kan jeg kontakte biblioteket?

Du kan skrive til bibliotek@solrod.dk. Vi vil besvare e-mails i det omfang vi kan i forhold til personale og arbejdsplads.

Kan jeg ringe til jer?

Du kan se telefonnumre og mailadresser på alle medarbejdere her: https://solbib.dk/bibliotek/solbib/personale

Vi beklager og glæder os til at betjene jer igen, når det er muligt.

HUSK: Den bedste omsorg er omtanke – og afstand.