Det betyder nedlukningen for dig

07.12.20
Solrød Bibliotek og Kulturhus og Havdrup Bibliotekspunkt er lukket for fysisk brug. Læs her, hvad nedlukningen betyder for dig: Udlån og reserveringer, afleveringer og gebyrer, og hvordan du kan bruge biblioteket i nedlukningsperioden.

På grund af coronarestriktioner holder Solrød Bibliotek og Kulturhus samt Havdrup Bibliotekspunkt lukket for fysisk brug. Der er derfor ikke adgang til kulturhuset eller bibliotekspunktet til og med søndag den 7. februar.

Aflevering og gebyrer

Du skal/behøver ikke aflevere dine lånte materialer i lukkeperioden: Materialer, der udløber eller er udløbet i lukkeperioden – altså efter 9. december 2020 – tilskrives ikke gebyrer. Du kan derfor roligt beholde materialerne, uden at bekymre dig om bøder og aflevere dem, når vi genåbner.

Du kan godt aflevere materialer i lukkeperioden: Skulle du alligevel have lyst til at aflevere dine materialer – enten fordi du ikke vil glemme det eller fordi det er en populær bog med en lang reserveringskø – kan du godt det.

Du har to muligheder for at aflevere:

  1. Du kan aflevere materialer i brevsprækken til højre for Gul Indgang. Man kan dog ikke aflevere meget tykke bøger, da de ikke kan komme gennem sprækken.
  2. Du kan aflevere materialer i vores udvalgte betjente åbningstider – læs mere her: www.solbib.dk/nyheder/kort-nyt/du-kan-aflevere-i-vores-postkasse

OBS! Hvis du afleverer materialer under lukkeperioden, vil du ikke kunne få udleveret en kvittering. Vær desuden opmærksom på, at der kan gå op til 2 arbejdsdage, før afleveringen er registreret i systemet. Der tilskrives under ingen omstændigheder gebyrer under lukkeperioden, også selvom du afleverer dit materiale i brevsprækken eller til vores personale under nedlukningen.

Reserveringer og udlån

Selvom Solrød Bibliotek og Kulturhus er lukket, kan du stadigvæk reservere materialer. Du har nemlig mulighed for at afhente dine reserveringer på Solrød Bibliotek og Kulturhus på udvalgte "Click & Collect"-tidspunkter. Du kan både reservere materialer fra Solrød Bibliotek og Kulturhus på solbib.dk eller fra andre biblioteker på bibliotek.dk.

I lukkeperioden vil afhentningsfristen for at hente reserverede materialer blive hævet til 14 dage. Du har altså 14 dage til at afhente din opfyldte reservering. Hvis du ikke har mulighed for at afhente din reservering inden fristens udløb, kan du kontakte personalet på mail (solbib@solrod.dk) eller telefon (56 18 28 00), så vil de gøre deres bedste for at assistere.

Click & Collect: Hent dine reserveriger

Du har mulighed for at hente dine opfyldte reserveringer eller bestilte bogposer 4 gange om ugen i lukkeperioden. Du kan hente dine reserveringer i følgende tidsrum:

Mandag     12:00 - 14:00
Tirsdag   15:00 - 17:00
Torsdag   16:00 - 18:00
Lørdag   11:00 - 13:00

 

Læs mere om, hvordan og hvornår du kan hente reserveringer her: https://solbib.dk/udlevering-af-reserveringer 

Vi er overgået til digital betjening

Vi er her - stadigvæk - for dig. Vi sidder klar ved telefon og mail i vores almindelige betjeningstider og hjælper dig med svar på dine spørgsmål, skoleopgaver eller giver dig ny inspiration til læsning.

Send en mail til solbib@solrod.dk eller ring på telefon: 56 18 28 00

Mandag     10:00 - 18:00
Tirsdag   10:00 - 17:00
Onsdag   10:00 - 17:00
Torsdag   10:00 - 18:00
Fredag   10:00 - 17:00
Lørdag   10:00 - 14:00


Hvad gør jeg, når jeg løber tør for læsestof?

Det kan vi ikke have. Heldigvis har vi nogle digitale alternativer til de papirbøger, vi har på hylderne. På eReolen kan du låne e-bøger og lydbøger. eReolen GO! har masser af e- og lydbøger til børnene og på eReolen Global har du adgang til e- og lydbøger på andre sprog end dansk. 

Derudover kan vi anbefale Filmstriben, hvis du mangler en god film, Pressreader til udenlandske aviser – hvis du f.eks. er interesseret i amerikansk politik, og RB digital, hvis du er til blade. Du finder alle digitale materialer under fanebladet "E-bøger og medier" eller ved at følge dette link: https://solbib.dk/e-materialer

Vi har i forbindelse med nedlukningen fordoblet kvoterne på både eReolen og Filmstriben. Læs mere her: https://solbib.dk/nyheder/kort-nyt/dobbelt-op-ereolen-og-filmstriben

Du har også mulighed for at bestille en skræddersyet bogpose, hvor bibliotekarerne vælger materialer særligt til dine behov. Læs mere om vores skræddersyede bogposer her: www.solbib.dk/bestil-en-bogpose

Vi beklager situationen og glæder os til at betjene jer igen, når det er muligt.