ekurser
ekurser

Bliv digitalt klogere hjemmefra

Hvorfor ikke bruge tiden på at blive klogere på de digitale muligheder? Kom med og lær at videosamtale med familien, at downloade en lydbog eller finde digitale kilder til din studieopgave.

Her midt i hjemmekarantænen er trafikken til e-læringsportalen eKurser.nu firedoblet op i forhold til den normale trafik. De mest populære kurser er ikke overraskende eKurserne om bibliotekernes populære digitale tjenester, hjælp til opgaveskrivere, samt de digitale kommunikationsformer, der har fået stort fokus under isolationen.

Alle kurserne er lette at gå til og du kan tage det i dit eget tempo.

Her er top 6 over de mest efterspurgte kurser lige nu:

videosamtaler

1. Videosamtaler med venner og familie
I dette kursus lærer du via din smartphone eller tablet at bruge forskellige udbyderes tilbud af videosamtaler herunder Facetime, Messenger, WhatsApp og Google Duo. Så er du altid klar til at give børnebørnene et ring og se dem samtidig. Hvis du vil lære at bruge Skype, som også er til videosamtaler, så se kursus 4 nedenfor.

ereolen

2. eReolen & eReolen Global
På dette kursus lærer du om eReolen, som fungerer som et digitalt folkebibliotek. Hvis du er registeret som låner på dit lokale bibliotek, har du adgang til at låne e-bøger og lydbøger fra eReolen. Udover selve eReolen.dk, findes også eReolen Global som indeholder e-bøger og lydbøger på andre sprog end dansk.

digitale kilder

3. Digitale kilder til din opgave
Skal du til at skrive en større opgave på din ungdomsuddannelse?
Det kan være svært at finde gode gratis kilder på nettet. Både dit bibliotek og din egen institution kan hjælp dig. Mange biblioteker tilbyder nemlig adgang til en række digitale opslagsværker og databaser, hvor du kan finde gode kilder og baggrundsviden, uanset hvilke(t) fag du skriver opgave i.

skype

4. Skype
Med Skype har du muligheden for gratis at bruge video til at tale med andre. Du får vist, hvordan du opsætter din platform og opretter dig på Skype. De vigtigste funktioner bliver demonstreret, blandt andet hvordan du tilføjer kontaktpersoner til Skype. Det vises også, hvad du kan bruge ikonerne til, når du har ringet op til en anden via videoopkald.

Filmstriben

5. Filmstriben
Bibliotekets filmtjeneste Filmstriben er nyt liv til dit TV med lovligt indhold fra landets biblioteker. Du finder masser af god underholdning og noget at blive klogere på, og hele familien får masser af det nye og det gamle. Du finder spillefilm, TV-serier, dokumentarer, animation og kortfilm, som let findes ved enten at gå ind via menuen, søgning eller den inspiration, som Filmstriben leverer. Kurset giver dig en nem guide til at komme i gang med at se film.

RB Digital

6. RB Digital
Lån alverdens magasiner - læs dem i sofaen og på farten. RB Digital giver gratis adgang til et stort antal engelsksprogede e-magasiner, samt et par danske, der kan lånes digitalt via dit bibliotekslogin.
Med RB Digital har du mulighed for at låne og læse alle de publikationer du har lyst til, uanset om du bruger computer, tablet eller smartphone. Du kan låne så mange du har lyst til, og de skal ikke afleveres tilbage.
Lær her hvordan du får adgang, og hvordan du bruger RB Digital.