Vibeke Juul Johansen 712x400

Håndstøbt papir er grundlaget for en spændende udstilling.

03.04.18
Billedkunstneren Vibeke Juul Johansen fra Herfølge er april måneds kunstner

Det er de færreste, der laver deres eget papir som grundlag for det kunstneriske udtryk, de ønsker at opnå. Så man kan få en anderledes oplevelse ved at besøge denne udstilling, hvor Vibeke Juul Johansen viser sit særlige talent for at anvende eget ”hjemmelavet” håndstøbt papir. Vi har talt med Vibeke Juul Johansen, der fortæller:

”Jeg var oprindelig til lærred, pensler og maling, men i 1992 lærte jeg at lave håndstøbt papir. Det blev ’kærlighed ved første ark’ og siden har jeg udelukkende arbejdet med papir. Ofte gendanner jeg kasseret papir til nyt. Af og til indfarver jeg det. Andre gange anvender jeg det, som jeg har fundet på gaden f.eks. reklamekataloger, der har ligget i regn og slud, men som jeg oplever  smukke i deres forfald”.

Og Vibeke Juul Johansen fortsætter: ”Jeg kombinerer også med Abacá (en staude, hvor fibrene fra bladstilkene anvendes til blandt andet tovværk/red.). Jeg kan finde på at bruge patineret slagmetal, der f.eks. skaber rust i papiret. Jeg har også lavet en del billeder, hvor jeg broderer i papiret eller jeg arbejder med grafiske virkemidler på det håndstøbte papir”.

”I stort omfang ønsker jeg at anvende det, som er omkring mig. For eksempel det som andre har kasseret. Jeg kan se en egen skønhed i forfaldet og ønsker at give det nyt liv i mine billeder. For at prøve noget helt nyt er jeg begyndt på at lime mit håndtrykte papir på lærred og male med akryl. En ny verden åbner sig derved for mig, selvom det jo indeholder elementer fra starten af min kunstneriske løbebane,” afslutter Vibeke Juul Johansen.

Udstillingen er åben fra lørdag den 7. april til lørdag den 28. april 2018.

 

Tags