Sanelly Folkevandringen

Kunstnerteamet SaNelly udstiller i caféen i juli

28.06.18
To kunstnere Elly Rasmussen og Susanne Nielsen maler billeder – sammen! Mød SaNelly til ferniseringen på Solrød Bibliotek fredag den 6. juli kl. 14.00-16.00.

Bag kunstnernavnet SaNelly gemmer sig to  billedkunstnere Elly Rasmussen og Susanne Nielsen. De har de sidste 5 år malet fælles på store lærreder, hvor billedet bliver til gennem dialog, og hvor samarbejdet og den gensidige påvirkning er vigtige elementer i maleriets opbygning. Og som de selv udtrykker det: ”Vi inviterer beskueren ind i vores verden, idet vi ønsker at inspirere og videreformidle vores fortælling knyttet til det enkelte værk. Det er i sig selv en stor udfordring. Så vi opfatter dialog og samarbejde til at udgøre selve livsnerven i den maleproces vi er fælles om”.

”Uden at det skal lyde for selvoptaget, så er vi ikke som de andre, vi er noget for os selv”, føjer teamet SaNelly til.

De to kunstnere udstiller samtidig deres egne private værker.

Elly Rasmussen, den ene halvdel af SaNelly, udstiller sine figurative værker og fortæller herom: ”Jeg maler figurative billeder oftest med dyr og mennesker. Jeg er optaget af menneskets mange masker. Jeg holder af at iagttage mennesket i alle mulige situationer og prøver at gå om bag facaden. Dette bliver starten for de første skitser og fortællingen til og om et maleri. Gennem maleprocessen sker der ændringer, men jeg er altid tro mod min første idé til et maleri. I mine malerier på Solrød Bibliotek har jeg taget udgangspunkt i digte fra min digtsamling ”Maskespil”. For at bidrage til denne sammenhæng kommer digtene til at hænge ved malerierne”.

Susanne Nielsen, den anden halvdel af SaNelly fortæller om sine egne udstillede malerier: ” Kunst tiltrækker mig – det er ligesom jeg forsvinder ind i en anden verden. Med mine egne billeder er det en indre dialog der danner bro mellem lærredet og mig. Jeg ved aldrig, hvordan maleriet slutter, eller hvordan fortællingen starter. Min stemning kan aflæses på mine malerier. Jeg har det sådan med mine billeder, at jeg gerne vil dele mine oplevelser med andre i det færdige billede”.

SaNelly har i øvrigt et samarbejde i gang med Køge Bibliotek, hvor borgerne bl.a. har malet på fælles malerier. I august 2018 er SaNelly desuden blevet spurgt om deltagelse i et lignende arrangement i forbindelse med Køge Biblioteks 60-års jubilæum.

SaNelly har i maj måned 2018 oprettet en kunstnergruppe ”Mærk din egen kunst”. Det foregår også på Køge Bibliotek, hvor udøvende kunstnere en gang om måneden mødes, og gennem dialogen i egne værker deler deres viden med hinanden.

Kom og mød SaNelly til ferniseringen på Solrød Bibliotek fredag den 6. juli kl. 14.00-16.00.