Tips til aktiviteter for børnefamilier

28.03.20
School is out og ungerne er hjemme. Og det er I også. Det kan måske være svært at blive ved med at holde børnene beskæftiget, men her er et par gode fifs, som I hvert fald burde kunne få jer gennem weekenden.

Hvis I ikke er forkølede, isolerer jer eller er sat i karantæne, er der ikke nogen grund til ikke at være udenfor. Foråret titter frem, og der er masser af ting man kan lave udenfor. Børn er heldigvis selv rigtig gode til at få idéer, men her er lidt inspiration:

Gå, løb eller cykl en tur

Lock-downen er en fremragende undskyldning for at få rørt sig lidt. Det er dejligt at få brugt kroppen, når man har siddet indenfor, og så er man så dejligt træt bagefter.

Skolegårdslege

Gemmeleg, dåseskjul, kongens efterfølger, alle mine kyllinger - der findes tonsvis af sjove lege, man kan lege udenfor!

Hulebyggeri

Hvis I har en have, kan I bygge jer en hemmelig hule.

Skovtur

Få børnene til at være med til at pakke mad, og gør noget ud af at pakke en rigtig dejlig kurv med tæpper, lækkerier og måske en god højtlæsningsbog. Gå så ud i verden og find et dejligt sted at spise jeres medbragte mad (husk at holde afstand til andre eventyrere).

 

Man kan også have det sjovt indenfor. Her er lidt inspiration:

Lege

Mange af udendørslegene er også sjove at lege indenfor, men ellers kan I lege stopdans, pudekamp, jorden er giftig og gæt og grimasser. I kan også lægge et puslespil, spille Yatzy eller 500 (det er desuden en sjov måde at lære regning på), 20 spørgsmål til professoren, spille land-by-dreng-pige-dyr (som er en god måde at udvikle ordforrådet på).

Bagning

Lav lækkerier til hele familien sammen. Pizzasnegle, pølsehorn, muffins, vafler eller pandekager. Det er sjovt at involvere børnene, og så er der en belønning i den anden ende.

Højtlæsning

Tag dynerne med ind i stuen, byg jer en hule, sæt jer tæt sammen og læs højt af en god bog. eReolen GO! har masser af sjove, fantastiske, utrolige og vanvittige fortællinger, som er underholdende for hele familien. I kan også sætte en lydbog på og snakke sammen om historien bagefter.

Krea-kræs

Påsken er lige om hjørnet, og der skal laves både pynt og gækkebreve. Pinterest er et fantastisk sted at finde inspiration til nemme kreative projekter, hvor der både kan tegnes, klippes eller perles.

Breve og postkort

Det kan godt være, vi ikke må tage så langt væk på påskeferie i år, men derfor kan det stadigvæk være sjovt at skrive et brev eller et postkort (som man har lavet selv) til sine bedsteforældre eller klassekammerater.

Tags