USA i litteraturen - læseliste

23.10.19
Der er ikke én fortælling, der kan rumme hele USA. Derfor har vi samlet en liste over værker, der afbilder USA i alle dets afskygninger: Åbne landeveje, skyskrabere, prærier, slum, burgerkæder, en smeltedigel af etniciteter, religioner, racisme, rivende udvikling, de store vidder og det dybe Syden.

De Forende Stater er det tredjestørste land i verden og er befolket af mere end 320 millioner mennesker. Fra begyndelsen af 1800-tallet strømmede immigranter fra resten af verden til mulighedernes land for at undslippe fattigdom og arbejdsløshed i deres hjemland, og det betyder, at USA i dag er det land i verden med flest etniske grupper. Det er med til at gøre USA til mangfoldighedens land. Fortællingen om USA er fortællingen om modsætninger – det er fortællinger om hede ørkner og dybe skove, om udvikling og forfald, om ufattelig rigdom og umenneskelig fattigdom, om at være hvid og om at være farvet, om den problematiske fortid og om den lovende fremtid. Der er ikke én fortælling, der kan rumme hele USA. Derfor har vi samlet en liste over værker, der afbilder USA i alle dets afskygninger: Åbne landeveje, skyskrabere, prærier, slum, burgerkæder, en smeltedigel af etniciteter, religioner, racisme, rivende udvikling, de store vidder og det dybe Syden.

Hvis du ikke nåede med til temabogcaféen d. 22/10, kan du hente kataloget med alle vores anbefalinger som en pdf her. Alternativt kan du scrolle igennem listen nedenfor og klikke dig videre på de bøger, der lyder som noget for dig.

Nogle af bøgerne vil du kunne finde på Solrød Bibliotek og Kulturhus, andre bøger kan du låne via eReolen

Materialer