e-Reolen 1200x300
e-Reolen 1200x300

E-reolen og Netlydbog slås sammen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.01.15
Ny hjemmeside, App og tusindvis af nye titler. Den 15. januar får eReolen.dk ny hjemmeside der indeholder både ebøger og lydbøger

Den nye hjemmeside med både ebøger og lydbøger lanceres under navnet eReolen, og ligger fra den 15. januar på webadressen www.eReolen.dk. Samtidig nedlægges hjemmesiden Netlydbog.dk fra den 15. januar.

Med lanceringen af eReolens nye hjemmeside bliver eReolen fyldt med tusindvis af nye titler, som ligeledes vil blive tilgængelige via eReolens nye opdatering til iOS app'en, der lanceres den 15. januar.


Tusindvis af nye titler
Forhandlingerne med forlagene om aftaler for 2015 er resulteret i, at bl.a. Gyldendal, Rosinante&Co, Lindhardt og Ringhof, JP/Politikens Forlag samt en række øvrige forlag på udlånstjenesten Ebib har indgået aftaler med Danskernes Digitale Bibliotek om udlån af e-bøger via eReolen i løbet af januar 2015. Samtidig lukker Ebib, som siden 2013 har stillet disse forlags bøger til rådighed for bibliotekerne.De nye aftaler betyder, at folkebibliotekernes udlån af e-bøger fra januar 2015 vil være samlet i én udlånstjeneste, nemlig eReolen. Med de nye aftaler forventes antallet af titler på eReolen at stige til ca. 9000 titler.


Reservation
Udover et nyt design og nyt indhold på den nye hjemmeside introduceres der også nye funktioner – én af de væsentligste er en reservationsknap. Hvis en titel ikke er ledig for udlån, vil du opleve en reservationsknap i stedet for en låneknap. Du kan reservere titlen og komme i kø til at låne den. eReolen forventer, at det bliver omkring 1000 titler, der vil være tilføjet en reservationsknap, og det vil primært være nye titler fra de store forlag. De titler, der kræver reservering, er markeret med orange i søgeresultaterne, mens titler, der er ledige til udlån, markeres med grønt. Øvrige titler uden reservationsknap vil kunne lånes, som det allerede er kendt på eReolen/netlydbog i dag.

Det bliver muligt at reservere 3 titler ad gangen, og du kan få et overblik over de reserverede titler inde på ”Min side”. Her kan du også holde øje med, hvor mange dage der er til, at du kan låne en reserveret titel, samt slette en reservering, hvis du fortryder.

Når man første gang reserverer en titel på hjemmesiden eller i app’en, skal du opgive dine kontaktoplysninger. Når en reserveret titel er blevet ledig til udlån, får du besked om dette via SMS og mail. Du skal låne den ledige titel indenfor 48 timer efter, at den er blevet ledig, ellers bortfalder din mulighed for at låne titlen.

For at få mulighed for at reservere gennem app’en, skal du sørge for at opdatere din app, når der er en opdatering tilgængelig i App Store.


Huskeliste
Huskelisterne fra de nuværende eReolen og Netlydbog overføres til den nye eReolen.dk. Hvis du anvender eReolens app, skal du dog være opmærksom på, at huskelisterne i app’en vil være tomme, indtil du har været en tur forbi den nye hjemmeside og logget dig ind her. Derefter vil dine huskelister også blive synlige i app’en.


Stream/ Download
På det nye eReolen.dk kan du streame e-bøger og lydbøger, som du kender det fra det nuværende Netlydbog.dk og eReolen.dk. Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens app. 


Lydbøger til MP3-afspiller
I januar 2015 ophører muligheden for at overføre lydbøger fra Netlydbog til MP3-afspillere. Producenterne er holdt op med at understøtte DRM i deres MP3-afspillere. Derfor er muligheden for overførsel af netlydbøger til MP3-afspillere under naturlig udfasning og bliver i stedet erstattet med funktionerne i eReolens nye app. eReolens nye app giver netop mulighed for at downloade lydbøger til smartphone og tablet, og på denne måde tage lydbøgerne med sig offline.


Vigtige tekniske ændringer på det nye eReolen
Som vi tidligere har skrevet her på siden sker der også en række tekniske ændringer i forbindelse med lanceringen af den nye hjemmeside. Bl.a. udfases flere forældede løsninger til download. Det drejer sig om software til PC og MAC på eReolen, eReolens gamle apps og offline lytning via MP3. eReolens nye app til iOS og den nye app til Android, der er undervejs, vil fremover være de services, der giver mulighed for download af e-bøger og lydbøger.


Software til PC og MAC bliver nedlagt
Fra januar 2015 bliver de to applikationer til PC og MAC på eReolen nedlagt. De to applikationer har indtil nu gjort det muligt for brugere af PC og MAC at hente e-bøger ned til offline læsning på PC og MAC. Fremover ligger funktionen med at hente e-bøger ned til offline læsning i eReolens nye apps til iOS og Android tablets og smartphones. Det bliver ikke muligt at hente e-bøger ned til offline læsning via det nye website.


eReolens gamle apps til iOS og Android nedlægges
eReolens app version 1.1 til iOS samt eReolens app version 1. til Android nedlægges fra januar 2015. Det betyder, at understøttelsen af disse apps forsvinder, og brugere, der allerede har app’en på deres enheder, ikke vil være i stand til at benytte dem længere. De to gamle apps vil vise den nye hjemmeside, men det er altså ikke muligt at låne gennem de to apps. Hvis man forsøger at låne, vil man blive mødt af fejl.