Seland

Smukke akvareller på Solrød Bibliotek i januar måned

20.12.17
Hanne Julie fra Rødvig på Stevns udstiller et udvalg af sine smukke akvareller samt nogle af sine spændende olie- og akrylbilleder. Udstillingen kan ses fra 4. januar og måneden ud

 Hanne Julie  fortæller: ” Jeg er meget fascineret af akvarelmediet og nordisk maletradition, repræsenteret ved Gerlesborgskolen, som blev grundlagt af Arne Isacsson. Jeg maler også akryl- og oliebilleder og tegner hvor som helst, når som helst! Min motivverden spænder vidt: Mennesker, dyr, miljøer (hjemme og i udlandet), samt selvfølgelig Stevns natur, hvor især klinten er en dejlig inspirationskilde”.
Og Hanne Juliefortsætter: ”Den store udfordring for mig er den mere fri og fabulerende udtryksform. Jeg søger ofte ”tilbage” til det naturalistiske udtryk, da jeg i mine skitser skildrer motivet ret genkendeligt. Det er med det som udgangspunkt spændende at arbejde med akvarellen i en fortsat udforskning af mediet og dets muligheder”.

Hanne Julie har en lang og meget bred tilgang til det at male. Således blev hun allerede som 18-årig introduceret til akvarelmaling af kunstmaleren Kristian Begtorp på et aftenskolekursus.

”Siden har jeg søgt inspiration og endnu mere viden om akvarelmediet hos andre kendte internationale og nordiske akvarelmalere såsom Alvaro Castagnet, Anders Wallin, Lars Eje Larsson, Anna Törnquist og Lars Holm. Jeg synes, det er vigtigt at blive ved med at arbejde med sig selv, udforske muligheder og begrænsninger i den valgte udtryksform, som i mit tilfælde i høj grad har været akvarellen”, fortæller Hanne Julie.

I mere end 25 år har Hanne Julie været medlem af Nordisk Akvarelselskab / NAS, og sidder nu i bestyrelsen som repræsentant for Danmark.