Børn i Poppelbo præsenteres for bøger

Stor BOGglæde hos børnene

I samarbejde med Kultur- og Slotsstyrelsen har Solrød Bibliotek og Kulturhus uddelt en masse nye og særligt udvalgte bøger til børnene i fem af kommunens dagtilbud.

Hyggelig højtlæsning, adgang til inspirerende bøger og aktiviteter omkring litteratur og gode historier har stor betydning for mindre børns sprogudvikling og ordforråd.
Solrød Bibliotek og Kulturhus samarbejder med kommunens dagtilbud på mange måder for at sikre børnene adgang til og oplevelser med litteratur.

Og nu har en puljeansøgning til Slots- og Kulturstyrelsens pulje BOGglad sikret endnu et samarbejde. Projektet BOGglad er mundet ud i, at fem udvalgte dagtilbud i Solrød Kommune i juni har modtaget samlet knapt 400 spritnye bøger til både børnehaver og vuggestuer. Hvert dagtilbud har modtaget en skræddersyet bogsamling som er tilpasset pædagogers og børns ønsker.  Børnehavebørnene har bl.a. været med til at vælge, hvilke bøger de gerne vil kunne læse i netop deres bogsamling. En børnebibliotekar har præsenteret dem for spændende bøger med forskellige emner, hvorefter børnene har stemt på deres favoritter ved at sætte klistermærker på. Særligt dinosaurbøger og bøger med bare numser var favoritter hos mange børn og er nu klar til at blive bladret i og læst en masse gange sammen med pædagoger og andre børn.

BOGglad-puljen uddeles af Slots- og Kulturstyrelsen og har til formål at understøtte og stimulere børns adgang og lyst til litteratur.

Tags