Reglement

Biblioteket kan benyttes af alle – også borgerne som ikke er bosat i Solrød Kommune. Det er gratis at benytte biblioteket, hvis du overholder lånetiden. 

Som borger i Solrød Kommune har du desuden adgang til en række digitale tjenester, som f.eks. eReolen og Filmstriben.

 

Lånerkort

Er du over 18 år fungerer sundhedskortet, som adgang til at låne på biblioteket. Før du kan anvende sundhedskortet, skal du oprettes som bruger af biblioteket. Det kan du med MitID på bibliotekets hjemmeside eller ved personlig henvendelse på biblioteket. Husk dit sundhedskort.

Hvis du er under 18 år skal en af dine forældre oprette dig her på hjemmesiden. Er du under 18 år kan du desuden få dit eget lånerkort, men du kan også vælge at bruge dit sundhedskort som lånerkort. Du kan få et lånerkort ved at henvende dig til personalet i den betjente åbningstid.

Det er kun dig, der må benytte dit sundhedskort eller dit lånerkort til biblioteket. Du er selv ansvarlig for de materialer, der bliver lånt på dit sundhedskort eller lånerkort.

Bliver dit sundhedskort eller lånerkort væk, skal du straks melde det til biblioteket, som spærrer dit lånerkort eller brugen af dit sundhedskort.

 

Hvis du har glemt din pinkode

Har du glemt pinkoden til selvbetjening, kan du oprette en ny ved at logge ind på hjemmesiden med MitID og ændre koden under din lånerprofil eller ved, at du personligt henvender dig på biblioteket. Ved personlig henvendelse skal du medbringe legitimation som sundhedskort, pas eller kørekort.

 

Servicemeddelelser via sms og e-mail

Når du bliver oprettet som bruger af biblioteket og oplyser e-mail adresse eller mobilnummer, accepterer du at modtage servicemeddelelser om lån, bestillinger, reserveringer og om din egen brug af bibliotekernes forskellige tjenester.  Vær opmærksom på at det er dit ansvar at aflevere til tiden - også selvom du ikke modtager beskederne eller overser dem.

Læs mere om hvordan biblioteket bruger dine data.

 

Opdatering af dine oplysninger

Det er dit ansvar at opdatere oplysninger som f.eks e-mail adresse og / eller mobilnummer, som du har oplyst biblioteket, så disse altid er korrekte. Du kan opdatere dine kontaktoplysninger under din profil på hjemmesiden, når du er logget ind eller ved henvendelse på biblioteket.
 

Ansvar

Biblioteket påtager sig intet ansvar, hvis lånte materialer beskadiger din pc, programmer eller afspilningsudstyr. Du er selv ansvarlig for at se materialet igennem for fejl og mangler inden du låner og afleverer materialet.
 

Lånetid og aflevering

Lånetiden er normalt 30 dage, men der kan være særligt efterspurgte materialer med kortere lånetid. Du kan se din afleveringsfrist under dine lån på hjemmesiden, i app’en Biblioteket eller på din udlånskvittering.

Normalt kan du forlænge lånetiden, hvis materialet ikke er bestilt af andre. Fornyelse af materialer kan først ske 14 dage før afleveringsfristen. Der er fastsat et maksimalt antal gange lånetiden kan forlænges.

Du kan udskrive afleveringskvitteringer på bon eller få den tilsendt pr. mail. Kontrollér ved afleveringen, at de materialer, du afleverer, svarer til de materialer, der nævnes på afleveringskvitteringen.

Hvis du afleverer biblioteksmaterialer gennem brevsprækken på biblioteket (placeret ved gymnasiets indgang)  eller med postforsendelse, kan du ikke få en afleveringskvittering. Det er dit eget ansvar, hvis du anvender denne fremgangsmåde. Det skal bemærkes, at din aflevering først registreres på bibliotekets næste betjente åbningsdag, eller når posten når frem. Dette kan have betydning for størrelsen af et eventuelt gebyr.
 

Overskridelse af lånetiden

Overskrider du lånetiden, skal du betale gebyr efter gældende takst. Gebyret er afhængig af hvor meget afleveringsfristen er overskredet.
 

Erstatning

Hvis du ikke har afleveret en bog eller et materiale 6 uger efter lånetidens udløb, betragter biblioteket det som bortkommet. Bortkommet eller beskadiget biblioteksmateriale skal du erstatte med en erstatningspris.  Erstatningsbeløbet er normalt bibliotekets anskaffelsespris og klargøring.

Læs mere om gebyrer og erstatninger her.

 

Blokering og bortvisning af brugere

Skylder du biblioteket 200 kr. eller derover i gebyrer og / eller erstatninger, kan du ikke låne igen før din gæld er betalt.

Har du i gentagne tilfælde ikke afleveret lånte materialer eller afleverer lånte materialer i beskadiget stand, kan du udelukkes fra at låne.
Udelukkelse af dig som bruger skal ske med syv dages skriftligt varsel. I særlige tilfælde har biblioteket dog hjemmel til at foretage udelukkelse uden varsel.

Brugere, der ikke respekterer god ro og orden eller ikke følger personalets anvisninger, kan bortvises fra biblioteket. Du kan læse vores ordensregler her.
 

Bibliotekets selvbetjente tid

I den ubemandede åbningstid kan du låne og aflevere materiale samt benytte bibliotekets tilbud på stedet (fx pc’ere, læse aviser, legeområde mm.)

Der er adgang for alle, der er 14 år eller derover, som er registreret som brugere af biblioteket. Adgangen sker ved, at du anvender sundhedskort eller lånerkort og taster din pinkode ved indgangsdøren.

Benyttelse af biblioteket i den ubemandede åbningstid sker på dit eget ansvar.

Der er adgang for alle, der er 13 år og derunder, hvis de ledsages af en person, der har adgang til biblioteket i den ubemandede åbningstid.

Du skal overholde bibliotekets ordensregler.