Planlæg dit besøg
Biblioteket skal være for og til alle. Det er vigtigt for os, at du føler dig velkommen og tryg, når du besøger os. Vi har samlet en række informationer om tilgængelighed, der kan være gode at vide før og under dit besøg.
Tilgængelighed
Her finder du informationer om tilgængelighed på biblioteket, for dig med handicap, funktionsnedsættelser eller særlige behov.
Få biblioteket bragt til dig
Biblioteket Kommer er et udbringningstilbud til borgere i Solrød Kommune, der har svært ved at komme på biblioteket selv.
Adgangsforhold
Indgang og biblioteksrum
Vores to indgangspartier har automatiske skydedøre, der er minimum 110 cm brede. Den blå indgang har en rampe op til dørene, der er lang og flad.
I den selvbetjente åbningstid skal du scanne dit sundhedskort for at komme ind på biblioteket. Det gør du på kortlæseren ved den gule indgang, der sidder 110 cm oppe til højre for dørene.
Der er plant og ingen niveauforskel i hele biblioteket.
Vores bogreoler har minimum 145 cm fri plads imellem sig, ofte mere. Reolerne har bøger i højden ca 30 - 180 cm. Højden på krybben med film, lydbøger og spil er 82 - 130 cm høj. Har du besvær med at nå, hjælper vi dig altid gerne med at finde det, du leder efter.
Børnebiblioteket
Indgangspartiet til børnebiblioteket har en stor glasdør, der kan være besværlig at åbne for kørestolsbrugere og gangbesværede. Døren er 83 cm bred og åbner udad. Spørg os endelig - vi hjælper gerne!
Børnebibliotekets gulv er plant, og bogreolerne har minimum 130 cm imellem sig. Reolerne har bøger i højden ca 30 - 150 cm. Der er en rampe op til legeområdet på Soldækket, men den er stejl. Legelagunens gulv er plant i den forreste del af rummet, men bagerst er der indbyggede plateauer i forskellige niveauer.
Mødelokalerne på første sal
Man kan tilgå elevatoren til første sal gennem gymnasiets entre, eller via den gule gang i biblioteket. Elevatoren kræver dog chipnøgle hvis man kommer fra bibliotekssiden, så her skal man henvende sig i skranken for at blive bippet ind.
Trappen op til første sal findes i gymnasiets entre. Den er 130 cm bred, og svarer ca. til halvanden etage.
Toiletforhold
Toiletter i voksenbiblioteket
Du finder tre offentlige toiletter med en dørbredde på 60 cm, og et handicapvenligt toilet med en dørbredde på 92 cm i voksenbiblioteket. Dem finder du i den gule gang på højre hånd, forrest i biblioteket.
Alle vores toiletter er kønsneutrale.
Toiletter i børnebiblioteket
Børnebiblioteket har to toiletter, begge med en dørbredde på 60 cm.
Du finder både pusleplads og toiletskamler i flere størrelser på toiletterne i børneafdelingen.
Ledsagerbilletter
Solrød Bibliotek og Kulturhus tilbyder gratis ledsagerbilletter, såfremt der stadig er ledige pladser på arrangementet. Du kan kontakte os om det her, så sørger vi for resten.
Teleslynge
Solrød Bibliotek og Kulturhus har i øjeblikket ingen teleslynger, men vi er i gang med at anskaffe os flere.
Solsikkesnor
Vi udleverer desværre ikke solsikkesnore.
Alle bibliotekets ansatte er dog bekendte med dens betydning, og vi hjælper dig gerne, hvis du har brug for det.
Fører- og servicehunde
Førerhunde og servicehunde, der ledsages af deres ejer, er altid velkomne på biblioteket.
Demensvenner
Solrød Bibliotek og Kulturhus er en del af Alzheimerforeningens Demensvenner-ordning. Det betyder, at minimum 50% af vores medarbejdere har fået viden om demens, samt gode råd til hvordan vi kan hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.
Du kan læse mere om Demensvenner på Solrød Bibliotek og Kulturhus her.
På Havdrup Bibliotekspunkt
Døren til Havdrup Bibliotekspunkt åbner af sig selv, når du har scannet dit sundhedskort eller tastet dit CPR-nummer på dørlåsen. Døren åbner også automatisk, når man går ud af biblioteksrummet igen.
Reserveringshylderne er hængt i en højde, der kan nås af kørestolsbrugere. Selvbetjeningsskranken kan ligeledes hæves og sænkes.
På Mikrobiblioteket i Solrød Idrætscenter
Der er kørestolsvenlig indgang til Mikrobiblioteket, da gulvet er plant og uden forhindringer hele vejen gennem idrætscenteret. Der findes også handicaptoiletter på samme etage.
Selvbetjeningsskranken kan hæves og sænkes, så den også kan nås af kørestolsbrugere.
Praktiske informationer
Her finder du praktisk information om transport, faciliteter og ordensregler.