Søg på hjemmesiden

Her kan du se, hvordan du søger og bestiller materialer på hjemmesiden.

Søg på hjemmesiden

Afgræns din søgning

Vælg materialetype

Se om materialet er hjemme

Reserver materialet

 

 

Søg på hjemmesiden

Du kan søge på forfatter, titel eller emne i det søgefeltet på forsiden. Det er lettest hvis du søger på det mest unikke. Husk at hjemmesiden ikke er Google, og derfor ikke kan gætte stavefejl, men den kommer med forslag, når du søger.

Søgefeltet bliver foldet sammen, når du går ind på en side på hjemmesiden.

Du folder søgefeltet ud igen ved at vælge ikonet med luppen øverst til højre:

 

Afgræns din søgning

Når du har søgt, får du en menu frem, hvor søgeresultatet er opdelt i "Materialer" og "Hjemmesiden" (bibliotekets artikler, arrangementer etc.):

Eksempel på valg af materialer
Nedenfor får du vist alle de materialer, der er resultatet af din søgning. Der er en lang række forslag til at afgrænse din søgning til forskellige kategorier i venstre side.  Nogle af dem kan du folde ud til flere forslag:

Oversigt over materialetype
Hvis du markerer et eller flere af boksene, skifter dit søgeresultat automatisk. Du kan vælge flere eller fjerne nogle i tilfældig rækkefølge, og hver gang vil dit søgeresultat opdateres automatisk. Du skal altså ikke trykke på returknappen på dit tastatur eller på returpilen i din browser, når du har valgt en afgrænsning. Det vil bare resultere i, at du skal starte forfra.

Du har også mulighed for at sortere dit endelige søgeresultat efter kriterierne "Bedste match" og "Udgivelsesår". Feltet til sortering er lige ovenfor dine søgeresultater:

Sortering på bedste match

 

Vælg materialetype

Hvis du søger på en titel (et værk), der findes som flere forskellige typer materiale (f.eks. bog og e-bog), vil der stå "Flere medier" ud for titlen. Du kan desuden se, hvilke materialetyper værket findes som.

Hvis du trykker på titlen, får du en udfoldet visning, hvor du kan se en post på hver enkelt type materiale:

 

Se om materialet er hjemme

Du kan se om materialet er hjemme på hylden og om hvor mange reserveringer, der evt. er på materialet. Står der 0 ved "På hylden" er materialet udlånt og du kan reservere det på reserveringsknappen.

Du kan se hvor materialet står henne i biblioteket. I dette tilfælde står bogen i krimi under Adler-Olsen.