Om dette arrangement

Tid
8:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Galleriet i september: Inge Schmidt Hansen og Kaj Nielsen

01.09.23 - 28.09.23
Malerier, glas og skulpturer, der klæder hinanden.

I Inge Smith Hansens skulpturer og glasarbejder indgår der glas, skrot og naturmaterialer. Jordfarve og det rå materiale understrejer skulpturenes bevægelse og styrke. Samme råhed kommer til udtryk i Inges malerier og glaskunst. I al Inges kunst ser man livets både blide og barske toner.

Inge er uddannet designer og er medlem af adskillige kunstnersammenslutninger. Med i bøgerne Kunstnere i Roskilde Amt og 101 Kunstnere årg. 2011.

Kaj Nielsens malerier kredser om det helt basale. Om de fire elementer: en dyb preussiskblå for vand, en glødende orangerød for ild, en brunlig umbra for jord og gældende for luft, den bevægelse og rytme, man finder i hvert enkelt billede. I alle malerier spiller lyset op mod mørket og omvendt. Man kan vælge at se billederne som rene abstrakte kompositioner, eller man kan gå videre og betragte dem ud fra en større lys/mørke symbolik. Kajs fornemmelse for naturen og landskabet er tydelig – skriver kunstanmelder Tom Jørgensen om Kajs billeder i bogen 101 Kunstnere årg. 2021.

De to meget professionelle kunstnere klæder hinanden og vi kan se frem til en flot udstilling i Kulturhuset i september.

Fernisering lørdag den 2. september kl. 11.00-13.00.

Tags