Ann Anbefaler Pigen under jorden

13.08.21
En bunke nedgravede menneskeknogler findes på saltmarsken lidt udenfor King's Lynn i Norfolk.

Et lille håb spirer hos kriminalinspektør Harry Nelson; kunne knoglerne tilhøre den lille pige Lucy Downey, der ti år tidligere sporløst forsvandt? Det kan arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway desværre udelukke, da knoglerne er meget ældre.
                 Men pludselig forsvinder en anden lille pige ligesom Lucy også sporløst- og endda ved højlys dag. Nelson bliver sat på sagen, men må endnu en gang bede Ruth om hjælp. Denne gang må Ruth hjælpe med at tyde mystiske breve med hentydninger til rituelle ofringer, som Nelson har modtaget, siden Lucy Downey forsvandt ti år tidligere. Alt imens efterforskningen foregår, og håbet om at finde den lille pige bliver mindre og mindre, rykker Ruth og Nelson tætter på hinanden og personer fra Ruths fortid dukker op igen.

En underholdende, overraskende og anderledes krimifortælling, hvor den ellers typiske mandlige efterforsker er skiftet ud med den lettere kvabsede, kvindelige arkæolog Ruth. De fyldestgørende beskrivelser af karaktererne gør, at man som læser føler sig i yderst behageligt selskab. Uanset om det er med Ruth, der ellers foretrækker at være alene, hendes forfængelige veninde Shona, den noget frembrusende Nelson eller den excentriske druide Cathbad.

Det er en fortælling, der formår på bedste vis at flette krimigenren sammen med arkæologi, mytologi og historie, hvilket gør at det bliver en fortælling i særklasse, der adskiller sig fra de ellers gængse krimier. Derudover er der også en god veksling mellem nutiden, fortiden og mystiske breve, som gør at man stille og roligt rykker tættere og tættere på gerningsmanden, som for mit vedkommende ikke var gættet.

Det er et must read, for alle der bare har en smule hang til krimigenren, eller bare ønsker at være i godt selskab.

Materialer