Er du (også) vild med dansk prisvindende fantasy?

22.09.21
Den 19. september blev der uddelt tre priser inden for dansk fantasy – nemlig prisen som året fantasybog, årets fantasydebutant og årets fantasyforside. Læs nedenfor, for at finde ud af om din ynglingsbog er blandt de tre heldige vindere!

Prisen til årets danske fantasybog er netop blevet kåret. Vinderen blev Gry Kappel Jensen med hendes bog Natskygge! Kæmpe stort tillykke med prisen. Natskygge  er tredje del af den fantastiske triologi Rosenholm, som du selvfølgelig kan låne på Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Serien handler om Kamille, Victoria, Malou og Kirstine, der alle er indskrevet som førsteårselever på den mystiske Rosenholm Kostskole. Det bliver et år fyldt med magi, venskab og kærlighed, men pigerne opdager snart, at skolen gemmer på en dyster hemmelighed

Årets fantasydebutant blev Jeanette Sigtenborg Rasmussen for hendes bog Legendens ridder – i krig. Bogen er første del af serien Legendens ridder, hvor vi følger prinsesse Elena. Krige hærger i hendes hjemland, og hun er ikke tilfreds med, at hendes far synes, hun skal lære at brodere fremfor at træne med sværd og lære at forsvare sig. Men bag en smuldrende mur på slottet finder hun noget, som vil ændre alt for både hende og kongeriget. Det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer for denne unge debutant.

Vinderen af årets fantasyforside blev vundet af Karin Hald for bogen Arven for fortiden (skrevet af Nathali og Bettina Liane). Bogen er andet bind i serien Awen. I denne serie følger vi tvillingerne Aia og Peter. De forlader en skyggeagtig tilværelse i landet Utheim, for i stedet at komme ombord på det magiske skib Galathea, hvor de bliver uddannet til at forsvare den magiske verden Igdrafell mod onde kræfter. Som bonus info, kan jeg fortælle at Karin Hald også har lavet forsiden til året fantasyroman Natskygge.

Rigtig god læselyst.