Inspiration til hjemmeskolen

30.03.20
Her kan du finde inspirerende online fag- og læringsportaler med fri adgang eller som er blevet gjort gratis under Coronakrisen.

Det er heldigvis ikke kun op til forældrene at fylde hjemmeskolens skema ud – det er der fagligt dygtige lærere til at gøre. Derfor er der alligevel mange forældre derude, der lige nu efterspørger skolefaglige træningsopgaver og apps til deres børn. Det er vigtigt at understrege, at læring er mange ting, og man kan komme langt med fx at bage med sine børn (hvorfor gær eller hvorfor bagepulver?), gå ture i skoven og snakke om vejret og om plante- og dyrearter, lege butik, læse sammen, eller lære klokken. Hvis du alligevel mangler inspiration eller vil supplere op med digitale læringsredskaber, så er der her en liste over online fagportaler, der enten er gratis eller som er gjort gratis under coronakrisen.

Tekst inspireret af facebookopslag af skolelærer og –konsulent Katja Gottlieb.

Clio

Clio har undtagelsesvist åbnet for adgangen til deres fagportaler under Coronakrisen. Clio har læringsportaler i samtlige fag. Du får adgang med UNI-login.

Supermatematik

Supermatematik finder du en masse sjove matematikspil, som undtagelsesvist er gjort tilgængelige under Coronakrisen.

Gyldendals Matematik 4-6

Gyldendal har åbnet for adgang til læringsportalen Matematik 4-6, som indeholder en række strukturerede læringsforløb. Du får adgang med UNI-login.

Grammatip

Grammatip finder du online opgaver i grammatik, stavning, læsning og prøveforberedelse – både på flere sprog og flere niveauer. Du får adgang med UNI-login.

Gratis Børnebøger

Gratis Børnebøger får du adgang til en række gratis børnebøger hele året. God læselyst!

AtlantBib

AtlantBib er et skoleprojekt med deltagere fra en række nordiske lande. Her kan du finde fagbøger i samtlige fag til gratis brug.

Digipuzzle

Digipuzzle finder du en masse sjove læringsspil.

Villeby

Villeby er et farverigt læringsunivers med legende opgaver i mange forskellige fag. I får adgang med UNI-login

Mattip

Mattip er en matematikportal med læringsindhold til indskoling, mellemtrin og grundskoling. I får adgang med UNI-login.