Leonardo da Vinci - et af tidens største renæssancemennesker

06.05.19
500-året for Leonardo da Vincis død markeres verden over

Leonardo da Vinci blev født i 1452 og døde 1519. Det er 500 år siden i år og hans dødsdag markeres verden over.

Leonardo da Vinci var en italiensk multikunster og et ægte renæssancemenneske - en betegnelse for et menneske, der besidder usædvanligt mange talenter og har en stor viden om og interesse for mange forskellige områder.

Leonardo da Vinci var et meget alsidigt menneske; han var både billedkunstner, skulptør, musiker, arkitekt, astronom, filosof, anatom, botaniker, geograf, geolog, ingeniør og meget mere.

Renæssancen var tiden, hvor genier og multikunstnere som italienske Leonardo da Vinci og vores egen Tycho Brahe vendte op og ned på vores billede af verden. Deres banebrydende opfindelser er grunden til, at vi i dag kan flyve med helikoptere, tale i satellittelefon, gå på Månen og meget andet.

Man kan sige, at bl.a. er Leonardos fortjeneste at samfundet fungerer som det gør i dag, men mest kendt er han måske for sine verdensberømte malerier "Mona Lisa" og "Den sidste nadver".

Har du lyst til at dykke mere ned i Leonardo da Vinci's liv og opfindelser, så klik dig videre til mere inspiration her på siden.

Læs mere om renæssancen på Faktalink

Læs mere om Leonardo da Vinci på Den Store Danske

 

Tags
Materialer