brætspillene tapestry og unlock

Nye brætspil på Solrød Bibliotek og Kulturhus

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.05.21
Vi elsker brætspil på Solrød Bibliotek og Kulturhus, og indrøm det – det gør du også! Derfor har vi indkøbt en masse forskellige brætspil til glæde for dig, din familie og dine bekendte.

Du kan glæde dig til snart at kunne låne spil som Hanabi, Tapestry og hele fire spil i den fantastiske Unlock-serie, inklusiv Unlock Star Wars.

Kender du ikke spillene? Bare rolig, der kommer en beskrivelse af dem nedenfor.

Hanabi:

Som det eneste spil i denne omgang, er Hanabi fra 8 år og op. Man kan spille det 2-5 spillere. Det er et utrolig let spil at lære, og tager omkring 30 minutter for et spil. Selvom spillet er let at lære, betyder det ikke det er let at spille. Det kræver samarbejde! I skal bygge fyrværkeri ved at få lagt kortene fra jeres hånd ned på bordet, så de ligger både den rigtige farve, og i den rigtige rækkefølge. Det lyder ikke så svært, vel? Det er det! Du kan nemlig ikke se din egen hånd, så du ved ikke hvilket kort du skal spille. Du er derfor afhængig af hints fra dine medspillere. Spiller du ikke det rigtige kort, kommer fyrværkeriet en smule tættere på at eksplodere inden det er færdigt. Tre fejl, og så har I tabt. Kan I finde ud af at samarbejde og give de rigtige hints?

Tapestry:

Dette er nok det mest avancerede spil blandt vores nye indkøb. Det er et civilisationsspil, og det gælder om at opbygge den bedste civilisation helt tilbage fra stenalderen og frem til fremtiden. Der er mange måder at gøre dette på, og hvordan man vinder afhænger af dine medspillere, dit fokus (videnskab, teknologi, udforskning eller militær) og hvilke kort du får igennem spillet. Vil du fokusere lidt på det hele, eller satse 100% på fx militær? Spillet har vundet et utal af priser, og er anerkendt verden over som et fantastisk spil. Et spil tager omkring 2 timer, og kan spilles af 1-5 spillere. Det er fra 12 år og op. For de største spilentusiaster, kan jeg fortælle af spillet er designet af Jamey Stegmaier – manden bag spil som fx Wingspan, Viticulture og Scythe.

Unlock-serien:

Den utrolig populære escaperoom brætspilsserie Unlock er nu også en del af Solrød Bibliotek og Kulturhus sortiment. Vi har indkøbt hele 3 spil i serien, inklusiv en Star Wars-udgave. I Unlock-spillene skal du, ved hjælp af observationer og deduktioner, forsøge at løse gåden, hvad enten det er at komme væk fra den øde ø eller forhindre den onde videnskabsmand i at lykkes med sine diabolske planer. Hvad gåden er, kommer an på hvilken mission du vælger. I hvert spil er der 3 missioner af varierende niveau. Spillene er kort og app-baseret, og app’en kan hentes gratis, og er utrolig let at bruge. Spillet er fra 10 år, og kan spilles af 1-6 spillere. En mission tager ca. en time. Der er en fantastisk 15 minutters tutorial. Hvis man starter med at spille den, behøver man faktisk ikke læse reglerne – se det er smart!

Materialer