Seks fantastiske tegneserier

Af Anonym (ikke efterprøvet)
12.04.21
Tegneserier er en anden måde at læse på, hvor det visuelle udtryk har langt større betydning end ved en traditionel roman. Nogle elsker dem, og andre bryder sig ikke så meget om dem, og andre igen har aldrig rigtigt læst tegneserier. Lige meget hvilken af de tre kategorier du hører til i, kan man ikke benægte at der findes utrolig mange forskellige typer af tegneserier. Der findes faktisk så mange at jeg vil vove den påstand at der er noget for hver en smag – selv dem som ikke er til tegneserier.

Nedenfor kommer mine bud på tegneserier som enten er fantastisk godt tegnet, utrolig godt skrevet, eller har så skønne karaktere at man ikke kan undgå at holde af dem. Jeg er spændt på om du er enig!

I morgen bliver bedre – Karoline Stjernefelt

Disse tegneserie fortæller historien om Christian den 7., Caroline Mathilde og J.F. Struensee. Det er en fantastisk fortælling om den danske konge, hans dronning og den læge som endte med indirekte at styre Danmark. De er utrolig flot tegnet og fortalt og er bestemt en læsning værd. Det er planlagt at fortællingen skal udkomme i tre bind, hvoraf to i skrivende stund er udkommet.

Kvinder i kamp: 150 års kamp for frihed, lighed, søsterskab! - Af Marta Breen og Jenny Jordahl

Tegneserie om kvindebevægelsens dramatiske kampe igennem 150 år. Om kvindernes kamp mod slaveriet, og de tre vigtigste sager: retten til at få uddannelse, arbejde og tjene egne penge, stemmeretten ved politiske valg og retten til at bestemme over egen krop.

Beatles: fra begyndelse til berømmelse - Af Mauri Kunnas

Dette er den perfekte tegneserie til musikinteresserede og Beatles fans. Den fortæller den kronologiske historie om Beatles, fra Ringo som den første Beatle misser mod verdens lys 7. juli 1940 til Ringo der sidder bag tønderne i Abbey Road i efteråret 1962 og tæller for til "Please please me". Beatles står på tærsklen til at forandre verden, og vi som læsere er taget med på turen.

Min fars dagbog - Jiro Taniguchi

Det er både yderst fortjent, at Taniguchis lavmælte og dybtborende hverdagsdramaer, har fundet et stort publikum i vesten. Taniguchis grafiske udtryksform lige så universel som hans problemstillinger.

Manden Yoichi dukker op til sin fars begravelse, 15 år efter han sidst så ham. Gennem samtaler med familien får Yoichi langsomt et helt nyt indtryk og forståelse af den fraværende far.

Maus

Igennem samtaler med faderen, skildrer Art Spiegelman familiens historie under 2. Verdenskrig, hvor forældrene ender i Auschwitz. Han skildrer forholdet mellem første og anden generation af overlevende, samt sine egne problemer med at klare faderens stadigt mere urimelige krav til sine omgivelser.

Denne tegneserie er en klassiker, og selvom den efterhånden har over 30 år på bagen, er den bestemt en læsning værd!

Angelus

Sælgeren Clovis Chaumel lever et ensformigt liv med sin kone og sine to sønner i en lille fransk provinsby, indtil et møde med maleren Jean-Francois Millets billede "Angelus" vender op og ned på hans tilværelse. Clovis forstår ikke selv sine stærke følelser for kunstværket, og hans forvirring bliver ikke mindre, da han erfarer, at Salvador Dali før ham har oplevet en lignende besættelse af maleriet.

Clovis begynder at forske i sagen, godt hjulpet på vej af den ene søns kønne og impulsive kunstlærerinde, og jo længere han trænger ind i mysteriet om det klassiske kunstværk, jo mere finder han også ud af om sin egen fortid.

Er du enige?

Materialer