is
is

Svalende smoothies og forfriskende is

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.06.18
Sommersolen brager og parasollen findes frem. Biblioteket køler dig af med læskende drikke og hjemmelavet is.

Åh suk skønne sommertid!

Sommer i kalenderen, i luften, i skoven, ved stranden og i sindet. Smil, latter og et sommerliv der nydes på terrassen og i det grønne. Hvor er det skønt! Skoven er tæt og grøn og der er fyldt med blomsterflor og skønne blomsterdufte alle vegne. Menuerne er lette og grillduftene breder sig fra haverne ved spisetid.

Svalende drinks og sommerdrikke

Når temperaturen stiger, findes parasollerne frem og der laves hurtige drinks på terrassen. Hvad med en Mojito lavet med friske mynteblade? Hvad med kold læskende hjemmelavet rabarbersaft, måske piftet op med lidt bobler? Koldskålen står forrest i supermarkedernes kølediske, men kan jo også sagtens laves selv af kærnemælk, flormelis, æggeblommer og vanilje. Danskernes nationaldrik når solen rammer.

Hjemmelavet is der køler og forsøder

Har du en ismaskine, kan du på ingen tid trylle den lækreste is. Cremet lækker is der svaler og forsøder tilværelsen. Har du ingen ismaskine, kan fryseren sagtens hjælpe dig på vej. Så skal du bare have lidt større tålmodighed. :-)

Måske du også er vild med den italienske stracciatella is? Jeg er og denne is kan fint matche de italienske ismestres versioner. Isen er lavet af kondenseret mælk, som du kan købe i de fleste supermarkeder og discountbutikker.

Isen bliver cremet og lækker og du kan slippe helt udenom æggeblommerne. Pep gerne isen op med grofthakket chokolade, marcipan, eller stykker af frisk frugt. Tilsæt de lækkerier du synes allerbedst om og lav din egen is. Jordbæris, lakridsis, Daim-is? Lav is som du lyster :-)

Opskrift på hjemmelavet stracciatellais lavet af kondenseret mælk:

1,5 dl. mælk (gerne skummetmælk)
3 dl. fløde
2 tsk vaniljesukker
½ dåse kondenseret mælk
150 gram grofthakket chokolade
Tilbehør: friske hindbær eller jordbær

Sådan gør du:

  • Pisk fløden til letpisket flødeskum
  • Bland vaniljesukker i flødeskummet og tilsæt mælk og kondenseret mælk. Pisk let.
  • Tilsæt grofthakket chokolade.
  • Frys isen til du ikke kan vente længere :-)

Kan du ikke få nok is, smoothies og lækre drinks, kan du finde meget mere inspiration på biblioteket og digitalt på Ereolen. Vi har bøger på stribe, du kan finde inspiration i. Bladr løs hjemme på terrassen, i liggestolen eller i hængekøjen. Find et lille udpluk her på siden. 

God sommer til dig fra biblioteket :-)

Oprindeligt skrevet af gh, Randers Bibliotek.

Materialer