Artikel fra vores skolepraktikant Maya

17.06.22
Hvis du gerne vil vide, hvordan det er at være skolepraktikant på Solrød Bibliotek, så læs bare videre.

Jeg hedder Maya, er 15 år og går på Sydkystens Privatskole. Jeg har været i praktik i uge 24 på Solrød Bibliotek, hvor jeg fik et indblik i, hvad man laver som bibliotekar.

Jeg var spændt første dag med alle de nye mennesker og et nyt sted, men de har været søde til at tage imod mig og har fået mig til at føle mig velkommen. I starten vidste jeg ikke helt, hvad en bibliotekar lavede, og derfor syntes jeg, det ville være spændende at prøve. Man tror bare, at de stiller bøger på plads, men de laver så meget andet, og jeg fandt også ud af, at de ikke engang stillede bøger på plads, det er der nogle andre, der gør for dem.

Bibliotekarerne sørger for, at vi borgere kan have et trygt og sjovt sted at være. Man laver rigtig mange arragementer på et bibliotek, både for børn og voksne. Jeg har også selv været med til et, det var et foredrag om Ukraine, hvilket var meget interessant og hyggeligt at få lov til at prøve.

Jeg var så heldig, at jeg kom i den uge, hvor der skulle smides bøger væk. Jeg fik også prøvet at lave nogle opgaver selvstændigt og finde reseveringer, hvilket var sjovt, fordi man fik fornemmelsen af at være på en arbejdsplads. Jeg blev også intruduceret til, hvordan hele deres bogsystem fungerer. Jeg fik også muligheden for at hjælpe med at fylde kaffemaskiner, give planterne vand og alle sådan nogle praktiske småting.

Alt i alt har det været en rigtig god praktikuge, og jeg mener selv, at jeg har fået så meget ud af min praktikuge, som det var muligt. Alle medarbejderne har været med til, at denne praktikperiode er blevet, som den er. Jeg er meget positiv tilfreds med mit valg af at komme på et bibliotek, og jeg har haft nogle gode oplevelser.