Bliv en del af et online læsefællesskab på tværs af landet i efteråret 2022

05.10.22
I dette efterår afprøver flere biblioteker i landet muligheden for at skabe online læsefællesskaber, hvor interesser ikke begrænses af kommunegrænser.

Så hvis du interesserer dig for fugle, er vild med graphic novels, vil dykke ned i Nobelpris-vindende noveller, læse engelsk litteratur med fokus på forbrydelser og samfundets reaktion, eller undersøge LGBTQ+ i litteraturens verden, så har du nu muligheden for det hjemme fra sofaen.

Dygtige læsekredsformidlere fra biblioteker i Brøndby, Vejle, Ishøj, Odense og Randers er værter for de digitale læsefællesskaber og sørger for de digitale rammer og den gode samtale.

Vil du være med?

Er din interesse vakt, så tøv ikke med at tilmelde dig én eller flere af de digitale læsefællesskaber. Tilmelding sker til læsekredsens vært, hvis mailadresse, du finder i beskrivelsen af hvert fællesskab. Har du spørgsmål inden eller efter du har tilmeldt dig, er du også altid velkommen til at skrive. Møderne i læsefællesskabet sker via Microsoft Teams. Bøger eller noveller er dit lokale bibliotek selvfølgelig behjælpelig med at udlåne. Engelsk litteratur lånes digitalt via eReolen.

Vi ses online!

LGBTQIA+ i litteraturen

I denne online læsekreds vil vi læse bøger, der omhandler tematikker og problematikker inden for LGBTQ+. Læsekredsen finder sted tre eftermiddage i efteråret 2022 og foregår online, så du kan være med, uanset hvor i landet du befinder dig. Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek har valgt tre bøger, der alle omhandler forskellige tematikker inden for LGBTQ+. Inger leder læsekredsen, men der er fokus på deltagernes læseoplevelse og erfaringer.

Når forbrydelsen rammer - Engelske bøger

Hvordan griber omgivelserne det an, når der sker en forbrydelse? I efterårets temalæsekreds, læser vi to engelske e-bøger, hvor forbrydelse spiller en rolle – med særligt fokus på temaer som retfærdighed, forholdet mellem mennesker og samfundets reaktion. Lyder ovenstående som noget, du gerne vil dykke ned i sammen med andre? Så kom endelig og vær med! Der er plads til dig, som allerede læser på engelsk, eller dig, som har mod til at prøve at give dig i kast med engelske bøger – bare du har lyst til nogle gode snakke med andre søde læsere.

Fuglenes vendekreds

Kalder alle fugleentusiaster! Går du grønklædt i skoven for at lytte efter munkens triller? Har du sat et fuglebræt op i haven, hvor musvitterne flittigt flagrer til og fra? Bladrer du i fuglebogen for at se forskellene på en bogfinke og en kvækerfinke? Så er den online læsekreds-aften 'Fuglenes vendekreds' måske noget for dig!

'Fuglenes vendekreds' er en digital læsekreds, der kun skal mødes en enkelt gang. Det foregår over Microsoft Teams, og du vil modtage et link pr mail, dagen inden vi ”mødes”.

Mød tegneserietegner Johan Krarup

Grib chancen for at møde tegneserietegner Johan Krarup ansigt til ansigt… eller skærm til skærm, når Johan logger på til et intimt forfattermøde for dig og andre, der er vilde med grahpic novels. 

Johan Krarup, der er forfatter til bl.a. Styrelsen og Det må du selv om, vil fortælle om sine bøger og inspirationskilder, karrieren som tegneserietegner og afslutningsvist komme med anbefalinger til andre gode graphic novels og tegneserier. Og så får du mulighed for at dele dine egne favoritter med andre ligesindede.