Sommerbogen er tilbage!

10.06.24
Den største læselystkonkurrence i Danmark, Sommerbogen, er tilbage!

Sommerferien nærmer sig, og Solrød Bibliotek og Kulturhus opfordrer igen i år alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i den nationale læselystkampagne "Sommerbogen". Langt de fleste skolelærere kender til kampagnen, og mange steder er der et rigtig godt samarbejde lærere og biblioteker imellem, i forhold til at få børnene til at deltage. Med Sommerbogen vil De Danske Børnebiblioteker gerne understøtte børns lyst til læsning i sommerferien.

Sådan skal børnene gøre for at være med:

• Børnene henter et udfordringsark på biblioteket, eller printer et ud fra vores hjemmeside - udfordringsarket kan hentes nederst på siden.

• Børnene læser 3 bøger og løser mindst 10 af læseudfordringerne.

• Børnene udfylder de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket.

• Børnene afleverer det udfyldte udfordringsark på biblioteket og vælger en bogpræmie.

• Børnene er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor vinderne får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter.

Deltager du i Sommerbogen her i Solrød Kommune, er du samtidig med i konkurrencen om en stor lokal præmie. Solrød Bibliotek og Kulturhus har nemlig også sin egen spændende konkurrence. Ud over de løbende præmier, som udbydes med den nationale læsekonkurrence, uddeler vi også en gratis bogpræmie til de børn, der afleverer de tre anmeldelser og udfordringsarket på biblioteket (så længe lager haves). Og den største præmie: når børnene har afleveret det udfyldte udfordringsark med de 3 boganmeldelser, deltager de i lodtrækningen om et sæt AirPods man kan tage med sig overalt.

Kampagnen kører fra d. 14. juni til d. 24. august 2024.

Vi ses på biblioteket!