Vejledning til at søge efter og finde litteratur på biblioteket

06.07.23
Hvis du benytter dig af Solrød Bibliotek og Kulturhus i den selvbetjente åbningstid, kan du få brug for at finde en bog eller et andet materiale på reolerne. Læs hvordan her.

Du kan søge på titler eller emner hjemmefra på din computer/telefon/tablet på www.solbib.dk
Du kan også søge på biblioteket, ved at bruge en af pc’erne. Når du åbner browseren, åbnes solbib.dk automatisk.

Du kan også bruge app’en Biblioteket til at søge og reservere materialer.
Download app’en:

I app’en og på hjemmesiden kan du søge efter titler, forfattere eller emne. FX ”Maren Uthaug”:

 Fysisk bog, e-bog eller lydbog.Alternativ billedtekst: Billedet viser et screenshot af en søgning på ”Maren Uthaug”. Der er 67 resultater. Der er en menu i højre side af skærmbilledet, hvor man kan afgrænse sin søgning ved at markere forskellige søgekriterier, FX materialetype eller forfatter. Billedet viser kun de to øverste resultater: Maren Uthaugs roman ”11%” og tegneserie ”Ting jeg gjorde i ti år”. Under hver titel er der forskellige lånemuligheder. ”11%” fås som e- og lydbog og som bog, mens ”Ting jeg gjorde i ti år” kun kan fås som fysisk tegneserie.

 

Vær opmærksom på, at der i eksemplet ”11%” findes flere lånemuligheder: Du kan både låne det som e- og lydbog (på eReolen) eller som fysisk bog. Klik på den materialetype, du er interesseret i. Klik FX på ”Bog”:

Alternativ billedtekst: Billedet viser et skærmbillede af materialet ”11 %” som bog, som det vises på hjemmesiden. I venstre side af skærmbilledet er et forsidebillede. I midten kan man læse mere om bogen. I venstre side af skærmbilledet er 3 knapper over hinanden: ”Tilføj liste”, ”Reservér” og ”Andre materialetyper”. Under forsidebilledet, teksten og knapperne står der information om materialet: Antal eksemplarer og antal reserveringer – i dette tilfælde har biblioteket 7 eksemplarer og der er 14 reserveringer på materialet. Nederst i skærmbilledet står materialets opstilling noteret. I dette tilfælde ”Solrød Bibliotek og Kulturhus > Voksenafdelingen > Romaner > Uthaug”. Der står også, hvor mange eksemplarer, der står på hylden. I dette tilfælde 0.

 

Her kan du læse mere om bogen, og du kan se, om materialet er hjemme og hvor det står opstillet. I dette tilfælde ”Solrød Bibliotek og Kulturhus > Voksenafdelingen > Romaner > Uthaug”. Der står også, hvor mange eksemplarer, der står på hylden. I dette tilfælde 0.

Det er muligt at lave en reservation direkte på hjemmesiden, uanset om materialet er hjemme eller ej. Du vil i så fald blive bedt om at logge ind med dit CPR-nummer og din pinkode.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan finde det, jeg leder efter på hylderne?

Hvis vi ikke har det, du leder efter, kan du bestille materialet hjem fra et andet bibliotek.

Gå på www.bibliotek.dk og søg og bestil materialer herfra. Når du bestiller et materiale, skal du selv vælge om du vil afhente materialet på Solrød Bibliotek og Kulturhus eller på Havdrup Bibliotekspunkt.

Se, hvordan du opretter en bruger på bibliotek.dk her: https://solbib.dk/e-materialer/bibliotekdk

Tags