Galleriet i marts: Glæd dig til billed- og glaskunst

24.02.22
Glæd dig til billedkunst fra ægteparret Birgitte Vogel og Gert Georgi, samt glaskunst fra Hanne Haenscke.

Ægteparret Birgitte Vogel og Gert Georgi har i mange år beskæftiget sig med billedkunsten om end i hver deres formsprog. Det vil de gerne delagtiggøre andre i med den kommende udstilling på Solrød Bibliotek og kulturhus. Med deres valg af billedudtryk og motiver kan man, som besøgende, få en god oplevelse af en indgang til billedkunsten, som er forskellig for de fleste. Deres baggrund for at kaste sig over billedkunsten er indbyrdes forskellig.

Gert Georgi fortæller: ”I min tidlige ungdom fik jeg en skotøjskasse med gamle tubefarver og blev allerede den gang fanget af en interesse for at male - at skabe kunst”, og fortsætter: ”Med kunst som mål for rejser i ind- og udland, har besøg på utallige museer, kunstmesser og gallerier holdt nysgerrigheden for kunst i live”.
”Som udøvende kunstner indtager jeg ikke en entydig kunstnerisk holdning i mine arbejder, idet jeg mener, at kunst skal være i konstant udvikling. Heri ser jeg en særlig udfordring”, fortæller Gert Georgi og fortsætter: ”Jeg afprøver hele tiden forskellige teknikker. Det være sig olie- eller akrylmaling, pastel, akvarel, blyant eller kridt. Og så søger jeg hele tiden forskellighed i farve, bevægelse og forløb”. På bibliotekets udstilling er Gert Georgis billeder udført i akryl- og oliemaling i en figurativ stil med et moderne tvist, der tilskynder beskueren til at tilegne sig billedets kompleksitet.

Birgitte Vogel fortæller om sin baggrund for at have kastet sig over billedkunsten: ”Det er mange besøg på diverse gallerier, kunstudstillinger samt hos andre kunstnere, der har skabt min interesse for selv at sætte maling på lærredet”. Og Birgitte Vogel fortsætter: ” Gennem årene har der, for mit vedkommende, været mange andre interesser, der har krævet sin tid, hvilket har betydet, at jeg først sent i livet har kastet mig over billedkunsten. Men jeg har oplevet, at lige som mange andre ting her i livet har det at male også båret præg af at fokusere på detaljen”.
”Jeg føler mig tiltrukket af det realistiske øjebliksbillede og ser en udfordring i at kunne give beskueren et udsnit af virkeligheden, hvor blikket vedvarende drages af dynamikken og detaljer i billedet”, afslutter Birgitte Vogel denne samtale om deres fælles udstilling.

I Kulturhusets glasmontre ses spændende glaskunst af Hanne Haenschke. Hanne fortæller følgende om sin glaskunst: ”Til daglig holder jeg til på Kunstnerværkstedet i Roskilde, hvor 25 kunstnere har hver sit lille værksted. Her arbejder jeg med glas. Teknikken hedder koldglas, d.v.s. jeg bearbejder glasset, mens det er stuetemperatur. Først når jeg har skåret de enkelte stykker ud og samlet dem, som jeg synes, kommer glasset i ovnen og smelter sammen. Jeg eksperimenterer meget og laver sjældent den samme ting 2 gange – alt er således unika. Jeg laver f.eks fade, små skulpturer, smykker, julepynt. Jeg arbejder altid med farvet glas, da jeg holder meget af de farvestrålende klare, rene farver.”