Ann anbefaler: Blod vil have blod

30.12.20
En gribende krimi med tvist og overraskelser i den helt store skala, hvor en person aldrig er det, de giver sig udfor. Hvor døden lurer lige rundt om hjørnet, og hver mand for sig selv er levereglen.

Skelettet af en iransk tolk findes ved Lammefjorden. Linnea Kirkegaard, der er uddannet retsantropolog og normalt beskæftiger sig med udgravning af massegrave, bliver tilkaldt for at assistere. Det Linnea ikke ved er, at ved at sige ja til denne opgave, bliver hendes liv vendt op og ned, og hendes ønske om snarest muligt at vende tilbage til USA, hvor hun bor, forsvinder ligesom sneen, når solens stråler rammer den.

Alt imens de retsmedicinske undersøgelser af skelettet forløber, og Linnea kæmper for at finde en identitet, pulserer det københavnske liv videre, hvor den tidligere soldat Jonas slår sine folder. Han er en hærget mand, der ikke kan lægge krigens gru og rædsler bag sig. Og især én person kan han ikke flygte fra. Ham der fik Jonas i gang med en særdeles lyssky men også udbytterig forretning. Samtidig med Jonas’ indre kampe, kæmper han også for sit forhold til kæresten, der mest går op i hjemmet og deres dyrt og poleret ansigt udadtil.

Fundet af den iranske tolk er nået udover landets grænser, og det har alvorlige konsekvenser, for en lejemorder bliver bestilt og jagten går ind.

Bødker og Bruun evner at introducere mange karakterer, der alle er afgørende for handlingens forløb. Det hele sker uden, at en eneste af karaktererne bliver nedværdigede til en dårligere beskrivelse. De mange historier, der ellers let kunne skabe stor forvirring holdes flot adskilt, lige til det øjeblik, hvor de flettes uløseligt sammen og har skæbnesvangre konsekvenser for karaktererne.

Fortællingen er en krimi i særklasse. For ikke nok med at skabe underholdning og få hårene i nakken til at rejse sig, skubber den også en dør på klem ind til de liv som mange hjemvendte soldater lever. Den gengiver, hvordan enkle episoder kan sætte sig fast for eftertiden, hvordan en dårlig beslutning kan ændre ens liv og måske føre til døden.

Blod vil have blod er en spændende, voldsom og fangende fortælling du ikke kan lægge fra dig, før du er nået sidste side.

Læs eller lyt Blod vil have blod på eReolen, eller reserver og afhent bogen på Solrød Bibliotek og Kulturhus i de dertil indrette åbningstider. Læs mere her: https://solbib.dk/udlevering-af-reserveringer