Ann anbefaler Hjemkomsten

03.01.21
Læs Hjemkosten og få en hjerteskærende og fængslende fortælling om styrken og modet i ung kærlighed.

De to skønne kvinder i starten af 30’erne, Maggie, der lever det uforpligtende liv og Sonia, der lever i et kedeligt og kærlighedsforladt ægteskab, tager i anledning af Maggies fødselsdag til Granada, hvor dans står på dagsordenen. I danseundervisningen vækkes begejstringen for flamenco, ikke mindst hos Sonia der nærmest mærker et magisk bånd med dansen. En dag møder Sonia den ældre, men tiltalende cafeejer Miguel, der fortæller den forfærdelige historie om det ellers idylliske Spanien.

Miguels fortælling starter i 1931 og omhandler familien Ramirez Familien Ramirez har en afslappet  tilværelse i det fredlige Spanien. Indtil 1936, hvor Franco starter Den Spanske Borgerkrig med et grusomt militærkup. Det splitter ikke kun landet, men også familien. Mens den ene bror bliver en berømt og anerkendt tyrefægter og hermed også Francos tilhænger, står resten af familien tilbage uforstående over for dette valg. Men selvom borgerkrigen raser og flere mister deres hjem, dør eller bare forvinder sporløst, er datteren Mercedes i familien Ramirez kærlighed for at danse flamenco kun voksende, og da hun nu danser til tonerne af en af Spaniens mest eftertragtede guitarister, kan selv ikke nød og ødelæggelse stoppe hende. Det er dog ikke kun kærlighed til dans og musik der er på spil, for kærligheden og lidenskaben mellem dem vokser sig stærkere for hver dag. Men krigen splitter dem, og de må nu leve uden hindanden. Mercedes kan dog ikke forlige sig med dette og drager afsted for at finde sin elskede, selvom rejsen byder på sult, søvnløse nætter, luftangreb og ikke mindst død.

Forfatteren har en fantastik egenskab til at skrive, så siderne praktisk talt vender sig selv. Hun formår at skrive så levende og medrivende, at det føles som om man selv er med på Mercedes jagt på at  finde sin elskede. Igennem hele bogen bindes de to fortællinger, selvom de er adskilt af adskillige år og en borgerkrig, flot sammen. Det føles ikke som to selvstændige historier, men en samlet, hvor fortidens tråde trækkes ind i nutiden. Fortællingen giver et enestående blik ind i Den Spanske Borgerkrig. Hvordan den splittede familier, udryddede hele byer og var et af startskuddene til 2. Verdenskrig. Den giver også et indblik i, hvordan kærlighed og venskaber kan opstå selv under barske vilkår, og at en hjælpende hånd kan komme fra en uventet kant.

Bogen falder lige i min smag, da en både rummer kærlighed, familiedrama, historie og overraskende drejninger. Det er en bog alle burde læse ikke mindst for indblikket i Den Spanske Borgerkrig. 

Læs bogen på eReolen eller reserver og afhent bogen på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Læs her hvordan: https://solbib.dk/udlevering-af-reserveringer