Ann anbefaler: Mysteriet på Asthall Manor

27.08.21
Vi skriver 1920’erne; champagnen flyder, jazzen spiller for fuld udblæsning og pailetter og fjer pryder tøjet.

Louisa lever dog som størstedelen af England en hård tilværelse efter krigens mørke år. For at undslippe den fattigdom der præger hendes liv og ikke mindst sin modbydelige onkel, søger hun om ansættelse som barnepige og selskabsdame hos den rige og respekterede Mitford-familie. Da Louisa ankommer til Mitford-familiens gods, Asthall Manor, viser det sig at et mord er begået i netop det tog, hun var med: Mordet på den pensionerede krigssygeplejerske Florence Shore.
                      Mitford-familiens ældste datter 16-årige Nancy, som er fuldstændig forgabt i mysterier og detektivarbejde, sætter sig for at opklare sagen, med hjælp fra Louisa. I deres opklaringsarbejde støder de på den belevne, men stærkt oversete betjent ved jernbanepolitiet Guy Sullivan, der er villig til at hjælpe især Louisa, i håbet om en forfremmelse.
                      Men alt imens sagen efterforskes, både officielt og uofficielt, dukker en ung officer op på Asthall Manor, og Nancy taber straks sit hjerte til ham. Men er det en tilfældighed, at han netop kommer nu eller hænger det hele sammen med det mystiske mord i toget.

Mysteriet på Asthall Manor er en velskrevet krimi, der læner sig op ad de gamle detektivromaner. Måden, hvorpå fortællingen formår at flette nutiden og fortiden sammen, er enestående. Det er skønt, hvordan fortællingen evner at have uventede drejninger og overraskelser rundt om hvert hjørne, men samtidig får dig til at føle, at du er helt tryg og i de bedste hænder, så længe den høflige og behagelige Gay leder efterforskningen.
                      Det er en spændende, underholdende og forbløffende fortælling, der giver et indblik i de forskellige samfundslag i Englands 1920’ere. Samt viser, hvordan vi mennesker er villige til langt mere end vi tror, for at slippe fri.

Det er en fantastisk blanding af Downton Abbey og krimi. En oplevelse værd for alle, der vil prøve noget andet end den trivielle krimi, eller bare har en hang til det engelsk aristokrati. 

Materialer