Ann anbefaler Vejen til London

Sjov og hjertevarm fortælling fra England under 2. verdenskrig om en ung kvinde, som møder kærligheden hvor hun mindst venter det

Lucy lever i det glamourøse Singapore i 1940’erne. Men en dag vækker hun stedfars vrede, med hendes skødesløse livstil. Hun sendes til England for at bo hos en tante. Lucy sendes afsted, uden en eneste indvending fra hendes distancerede og ligeglade mor. Moren har nemlig tilsidesat Lucy hele livet, til fordel for sine mange skiftende mænd.

Lucy når efter en lang og udfordrende rejse til England. Livet hos tanten falder ikke i Lucys smag. Der er koldt, kedeligt og der må ikke snakkes med de sårende, men sjove soldater, der er indkvarteret på tantens gods. Så da den 12-årig dreng Bill foreslår at de flygter til London slår Lucy til. Bill vil finde sin mor. Lucy vil i kontakt med den verdenskendte filmproducent, hun kender fra Singapore. Han kan nemlig vende hendes trist og grå livsstil til den mere glitrende og glamourøse livsstil hun kender til.
                  På rejsen til London, dukker der udfordringer op, nye venskaber blomstre og en tidligere bekendt, for Lucys fortid dukker op, flere gange og hjælper hende og Bill ud af vanskelige situationer.

Fortællingen beskriver livligt, hvordan Lucy ikke bare rykker sig fysisk, men også personligt. For på eventyret til London, vækkes der følelser som frygt, afsky og ikke mindst kærlighed som tidligere har været mere ukendt for Lucy. Kærligheden opstår ikke mindst til Bill, men sniger sig også ind på hende i forhold til tidligere bekendte.
                  Med hver følelse der vækkes hos Lucy, vækkes der også en hos læseren. Der nås både igennem den kolde angst, der får hårende til at rejse sig på armene. Den varme glæde der vækker et lille smil på læben, og ikke mindst sorg og kærlighed der både varmer hjertet og får det til at fryse til is.

Bogen giver en fantastisk beskrivelse af, hvordan England og især London så ud under krigen, samt hvilke leveforhold der var for fattige og rig og hvilke udfordringer de kunne møde.

Det er en skøn historie, der beskriver, hvordan ens liv kan ændres på et øjeblik. Hvordan vi kan udholde mere, end vi overhovedet kan forestille os. Og sidst men ikke mindst, hvordan dem vi afskyer mest kan få en stor plads i vores hjerte.

06.01.20