Anne B. Ragde er tilbage

08.04.22
Glæd dig til Ragdes nye roman 'Hjerteknuseren' - en indsigtsfuldt, humoristisk, urovækkende og dybt alvorlig skildring af forholdet mellem forældre og børn.

Jonetta længes efter balance – den balance hun føler, når hun svømmer i dammen, eller når hun tænder for vandet i sin udebruser og lader det lunkne vande skylle ned over sig. Hun længes efter roen, når hun sidder med et krydsord med radioen tændt i baggrunden. Det enkle liv, hvor morgenkaffen kan tage den tid, den tager.

Alt dette har hun i sin sommerhytte, men Ragnar er der også. Jonettas voksne og arbejdsløse søn, der bor hjemme og stadig rejser på ferie med hende. Som tager det bedste soveværelse, bestemmer, hvad de skal se i fjernsynet, svarer med enstavelsesord, hvis han da overhovedet svarer, og som efterlader sig onanistive t-shirts og muggent sengetøj, som hans mor må tage sig af. Hvad blev der af hendes kære, lille dreng? Og hvordan skal det lykkes Jonetta at nå ind til denne fremmede, indelukkede mand, som er hendes søn? Og ønsker hun det overhovedet? I løbet af et par ferieuger tvinger dramatiske begivenheder alt det undertrykte op til overfladen. Og spørgsmålet er: Hvornår er det nok?

De sidste år er der kommet en del bøger om forholdet mellem forældre og deres børn. De fleste er dog fortalt af børn, der forsøger at forlige sig med sine forældre og sin barndom. Anne B. Ragde fortæller den komplekse historie fra morens synspunkt.

Reservér Hjerteknuseren allerede i dag.

Materialer