familie sidder med popcorn og ser film

Gode film for alle aldre på Filmstriben

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.03.21
Her i coronatiden hvor man ikke må se så mange mennesker, er det oplagt at hygge med de mennesker man må se. Hygge kan være rigtig mange ting, brætspil, læsning eller at se film. Biblioteket kan faktisk hjælpe med alle disse ting, men i denne artikel fokuserer jeg på film.

Solrød Bibliotek og Kulturhus sørger for du har adgang til et hav af film, dokumentarer og serier på Filmstriben, og du kan helt gratis låne 6 film per person der er registeret som låner på biblioteket. Nedenfor kommer mine bedste bud på 3 film til børnene, 3 film til de voksne og 3 dokumentarer. Det eneste du skal gøre for at se dem er at logge ind med dit cpr-nummer og din firecifrede kode.  Husk at vælge Solrød som dit lokale bibliotek. Hvis du ikke bor i Solrød Kommune, skal du vælge din hjemkommune i stedet for Solrød.

Rigtig god fornøjelse!

Til børnene:

Hodja fra Pjort

Hodja drømmer om at rejse ud i den store verden. Drømmen går i opfyldelse, da han får et flyvende tæppe af en gammel tæppehandler. Han skal bare lige finde tæppehandlerens barnebarn i den store by og tage hende med tilbage til Pjort.

Filmen er anbefalet fra 3 år og op.

Drømmebryggerne

12-årige Minnas liv bliver vendt på hovedet, da den nye bonussøster Jenny flytter ind. Jenny er en plage, og Minna vil have hende ud af sit liv! En nat møder Minna Drømmebyggerne og opdager, at hun kan ændre Jenny ved at ændre hendes drømme. Men at ændre drømme har store konsekvenser. Så Minna må redde Jenny i drømmeverden for at redde sin familie i den virkelige verden.

Filmen er anbefalet fra 8 år og op.

Emil fra Lønneberg

Man kan selvfølgelig ikke have en liste som denne uden Astrid Lindgren, og Emil fra Lønneberg!

Emil er en lille vildbasse, der ustandselig finder på skarnsstreger. Det ophidser hans far og bekymrer hans mor, når han f. eks. sidder fast med hovedet i suppeterrinen, hejser lille Ida op i flagstangen og slår til søren på Hørby marked.

Filmen er anbefalet fra 5 år og op.

Til de voksne:

 

Krudttønden

I april 2015 rammes Danmark af et terrorangreb. To mennesker bliver dræbt i Kulturhuset Krudttønden og den jødiske synagoge og politiet indleder en klapjagt på den formodede gerningsmand den radikaliserede dansk-palæstinensiske Omar El-Hussein.

Sangklubben

For kvinderne på en militærbase i England føles tiden lang og bekymringerne store, når mændene er udstationerede. Blandt dem er den afmålte Kate (Kristin Scott Thomas) og den sprudlende Lisa (Sharon Horgan), som tager initiativ til at lave en fællesaktivitet. Broderi og bogklub skydes hurtigt ned, men ideen om et sangkor vækker begejstring. Kate elsker flerstemmig sang i et klassisk repertoire, men Lisa vil hellere have fuldt skrald på popnumre, som alle kan synge med på. Så da der pludselig er bud efter koret fra London med tilbud om at synge i Royal Albert Hall, gælder det om at lægge uenighederne bag sig og finde en fælles melodi.

”Sangklubben” er en opløftende og rørende film, baseret på en sand historie.

De forbandede år

Karl Skov ejer en elektronikfabrik og bor i en storslået villa nord for København sammen med sin kone og fem børn. For at undgå konkurs begynder han - mod sin overbevisning - at producere til tyskerne.

Dokumentarerne:

White Riot

Storbritannien, slutningen af 1970'erne. En spirende racisme skabte RAR (Rock Against Racism) og dette er fortællingen om bevægelsen der samlede en nation. Dokumentarfilm om britisk historie, punkmusik og antiracistiske bevægelser.

The Fight

Gennem fire retssager, slår advokaterne hos ACLU (American Civil Liberties Union) tilbage mod præsident Trumps angreb på borgerrettighederne. Retsagerne handler om hans forsøg på at adskille forældre og børn ved den mexicanske grænse, blokere adgang til fri abort, udvise transkønnede soldater fra militæret og rulle stemmerettigheder tilbage.

Lej en familie A/S

Dette er den unikke og uforudsigelige historie om Ryuichi Ichinokawa og hans usædvanlige liv. På overfladen virker Ryuichi til at være en almindelig japansk mand. Han er 44 år gammel, gift og far til to drenge. Ichinokawa familien lever tilsyneladende et ganske normalt familieliv. Hver dag tager Ryuichi til sit arbejde på posthuset. Men Ryuichi har en hemmelig side som få ved af, ikke engang hans familie kender den. Han har nemlig et andet arbejde ved siden af sit job på posthuset. Et arbejde som er alt andet end almindeligt. Ryuichi ejer et selskab som hedder Hagemashi Tai, et af Japans mest ejendommelige selskaber.