I det fjerne: Storslået ny roman om den amerikanske drøm

26.10.21
'I det fjerne' er en bevægende debut om en ung svensk immigrants vej over de amerikanske vidder i den sidste halvdel af 1800-tallet.

To brødre rejser med skib fra Sverige til England med New York som deres endelige destination, men undervejs bliver de væk fra hinanden og Håkan ender i stedet i Californien. I forsøget på at finde sin bror må han rejse tværs over Amerika til New York, som nytilkommet immigrant og helt uden forudsætninger for at begå sig i det fremmede land. Undervejs støder han på den store bølge af bosættere på vej mod vest og iblandt dem en broget skare af mennesker; kriminelle, religiøse fanatikere, svindlere, indianere og lovens håndhævere. Håkan klarer sig så godt han kan og hans møde med de mange forskellige mennesker giver ham snart et legendarisk omdømme.

I det fjerne giver et fascinerende billede af Amerika, forskellene både i mennesketyper og levevilkår.

En storslået ny roman om de svimmlende store lovløse vidder, hvor nybyggerne slog deres folder i slutningen af 1800-tallet. Anmelderne har kaldt romanen "en vidunderlig læseoplevelse" og "et brag af en debutroman".

Kom først i køen og tag med Håkan på tværs over det amerikanske kontinent. Reservér I det fjerne allerede i dag.

Materialer