Maria anbefaler

19.02.19
Tre nye fagbøger om sundhed

Sundhedsrevolutionen: vejen til anti-inflammatorisk livsstil: maden, forskningen, skønheden, indsigten, harmonien, helheden
Forfatter, journalist og tidligere minister Maria Borelius blev træt af smerter og dårligt helbred og lavede sin egen gennemgribende undersøgelse af og omlægning til en anti-inflammatorisk livsstil. Hun interviewer kloge folk og forklarer grundigt om kroppens mekanismer og hvilken indflydelse vores livsstil og spisevaner har på kroppens funktioner og velbefindende. Med opskrifter og masser af ideer til at gøre sin hverdag mindre inflammatorisk.

Anklagen mod sukker: en afdækning af sukkerets sande natur og industriens søde løgne 
Forfatteren giver en grundig gennemgang af den forskning - positiv og negativ - der findes om sukker. Interessant læsning for dem der interesserer sig for emner som ernæring, diabetes, lobbyisme, forskning, historie, magt og meget andet. Sukkeret historie er og har været meget omstridt og fordele og ulemper drages frem, som var bogen et anklageskrift til en retssag mod sukker. Det er øjenåbnende læsning om et ganske dagligdags produkt. Der har været så mange delte meninger om sukker, afhængighed, sundhed, økonomiske interesser med videre, at det er svært at gennemskue om der nogensinde er fremlagt en objektiv redegørelse. Få indblik i denne gode bog læs videre i ‘Sandheden om sukker’ af Anette Sams.

Kål og kærlighed
Kål er en af de ældste grøntsager i Danmark - det var en vigtig del af kosten allerede i stenalderen. Vi får kålens historie og alle detaljer om vitaminindhold og sundhedsfremmende og anti-inflammatoriske egenskaber. Bogen er fyldt med inspirerende opskrifter, så hvis man kan lide kål eller måske ikke kan lide det, men gerne vil lære at spise og lave mad med kål, er bogen et oplagt sted at starte. Flotte fotos af alle retter og utrolig megen baggrundsviden om kål.

Materialer