Ny historisk roman-serie: Cliffehaven

16.01.23
Cliffehaven-serien er et levende og hjerteskærende portræt af tiden under 2. Verdenskrig og de mange mennesker, hvis liv blev forandret af krigen. Rørende venskaber og betingelsesløs kærlighed opstår, mens grufuldhederne udfolder sig.

Leder du efter en ny serie at gå i gang med? De første to bind i Cliffehaven-serien er allerede udkommet på dansk.

Himlen bliver blå igen er første selvstændige bind i serien, og handler om sekstenårige Sally, der evakueres og flytter til den engelske sydkyst. Hun skrækslagen for, hvad der venter hende. Hidtil har hele hendes liv udfoldet sig i det østlige London. Men Sally tørrer tårerne bort og forlader de vante omgivelser med bevidstheden om, at hun må træde i sin fraværende mors sted og passe på sin polioramte lillebror, Ernie.

På Pensionat Havglimt i Cliffehaven bliver de to søskende modtaget af den hjertelige familien Reilly, og livet begynder at tilsmile dem. Sally får job på en uniformsfabrik, så hun både har råd til dagen og vejen, og til Ernies dyre medicin. Men pludselig ankommer deres mor, Florrie, til Cliffehaven med sit sædvanlige kaos, og Sally må finde ud af, hvem hun kan stole på …

Langt væk hjemmefra er andet selvstændige bind i serien. Året er 1940, og sygeplejersken Polly Brown er blevet tildelt en plads på Memorial Hospital i Cliffehaven på den engelske sydkyst, så hun kan være i nærheden af sin hårdt sårede mand, Adam. Men hendes beslutning om forflyttelse betyder også, at hun må sende deres femårige datter, Alice, i sikkerhed i Canada. Pollys hjerte brister, da hun siger farvel til Alice og begiver sig mod Pensionat Havglimt i Cliffehaven, hvor hun kaster sig over sit arbejde på hospitalet.

Men netop som hun indser, at Adam måske ikke kommer til at overleve sine kvæstelser, modtager pensionatet et telegram. Den båd, som skulle sejle Alice til Canada, er blevet torpederet af en tysk ubåd.

Du kan skrive dig op til både Himlen bliver blå igen og Langt væk hjemmefra allerede i dag.

Materialer