Pia anbefaler "Rosernes torne"

30.08.18
Hvad vil der ske hvis alle kvinder pludselig forsvandt? Og hvordan vil mændene klare det?

Jeg har lige læst "Rosernes torne" af Stephen og Owen King. Romanen er et spændende tankeeksperiment over hvad der sker med samfundsstrukturen, hvis kvinderne lige pludselig forsvinder

På vanlig King-manér så indhylles verdens kvinder i pupper, når de falder i søvn. Hvis mændene forsøger at vække dem, kommer kvinderne ud af deres pupper i en voldlig trance, hvor de dræber uskyldige familiemedlemmer. Kvinderne  forsvinder - mentalt - ind i en harmonisk parallelverden uden mænd.

Rundt omkring kæmper kvinderne for at holde sig vågne, men som dagene går må de overgive sig til søvnen. Men en enkelt kvinde falder ikke i søvn. Den mystiske Eve med de magiske kræfter har ingen problemer med at holde sig vågen. Mændene mener derfor at hun er ansvarlig for den mærkelige søvn, der har ramt verdens kvinder.

Romanen viser hvordan samfundsstrukturen sættes under pres når det ene køn fuldstændig forsvinder. Hvordan klarer mændene så egentlig at være alene tilbage????.......Tjaaa ikke så godt, kan jeg godt afsløre ;-)

Men kan mændene alligevel gøre noget for at få kvinderne tilbage? Og vil kvinderne tilbage? Jeg var meget optaget af historien og synes der var mange tankevækkende pointer om forskellen på mænd og kvinder og deres betydning for hinanden og verden. Virkelig fed roman med en konstant stigende spændingskurve. 

Materialer