Rikke anbefaler: Min muse

Et mystisk maleri er omdrejningspunktet for et drama mellem tre kvinder, hvis skæbner bindes sammen henover flere årtier. En storslået fortælling, der har alt hvad hjertet kan begære af drama, historie, kærlighed og spænding.

Jessie Burton skrev i 2015 den eminente historiske thriller ’Dukkemageren’, der foregik i 1600-tallets Holland.

Hun er nu tilbage med endnu en historiske roman, men denne gang krydsklipper handlingen mellem 1930’ernes Spanien og 1960’ernes London.  
Efter at være emigreret til London fra Trinidad forsøger 26-årige Odelle Bastian at finde fodfæste. Året er 1967, og hun får job som sekretær for den fascinerende og hemmelighedsfulde ældre Marjorie Quick på galleriet Skelton Institute. Til en fest møder Odelle Lawrie Scott, en ung mand, der virker både tillokkende og mystisk på samme tid. Han har arvet et maleri efter sin mor, som han gerne vil have vurderet på galleriet.

Da maleriet ’Rufina og Løven’ malet af den spanske maler Isacc Robles fremvises for galleriejeren og Marjorie, stivner de begge i bar overraskelse. Det er et helt særligt og gådefuldt maleri, og det er noget af en sensation, at det er dukket op igen, for alle troede, at maleriet var gået tabt under den spanske borgerkrig, ligesom der er hersker mystik omkring den spanske malers skæbne. Odelle fornemmer, at der er mange hemmeligheder forbundet med maleriet og bliver nysgerrig efter at kende sandheden om maleriet. Det fører læseren tilbage til Spanien i 1936.

Harold Schloss, en kendt kunsthandler, bosætter sig i 1936 med sin hustru Sarah og datteren Olive på et landsted udenfor Malaga. Olive er 19 år og drømmer i det skjulte om at blive maler. Familien får hjælp til husholdningen af et lokalt søskendepar; Isaac og Teresa Robles. Olive føler sig straks draget af den spændende flotte Isaac, og Teresa er samtidig dybt fascineret af Olive. Men snart vikles alle ind i et spind af hemmeligheder, indestængte længsler og skjulte dagsordener, alt imens landet rundt om dem er på kanten af revolution.

Spændingen holder hele vejen og bæres oppe af, at der jævnligt skiftes mellem fortid og nutid. I centrum står det mystiske maleri, som nærmest er en hovedperson i sig selv. Maleriets motiv skifter flere gange betydning eller symbolik for beskueren, som handlingen skrider frem.