Sif anbefaler - Udslettelse

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.04.20
Udslettelse er en mærkværdig historie om menneskers fejl og frygt i en bizar parallelverden - en intens læseoplevelse, hvor intet er som du forventer det.

Jeg har det med at blive forelsket i bøger der lidt uden for kategori, som gerne består af skæve eksistenser og smukke beskrivelser. Og så er det virkelig fedt når jeg ikke kan gennemskue slutningen. Der er ikke så tit jeg bliver blæst bagover, men det skete med Udslettelse

Vi følger en ekspedition dybt ind i et mystisk naturområde, der ved første øjekast ligner vores verden, men som bedrager og tester vores sanser. Som en hver anden god dystopisk roman, skildres der glimt af et samfund, der har afskærmet sig fra den vilde natur, og som nu forsøger at kontrollere den. Forfatteren maler så klart et billede, at du som læser bliver opslugt og spyttet ud midt i junglen, side om side med fortællingens karaktere. Personerne er menneskelige gennem deres fejl, og du kan som læser mærke deres frygt og hurtigt slående hjerter. Det er medrivende ikke at kunne regne karaktererne eller slutningen ud – Og jeg elsker det!

Bogen minder på mange områder om den gamle TV-serie Lost, eller den lidt nyere og Black Mirror, hvor du som beskuer ikke kan stole på karaktererne, og bliver introduceret til monstre du ikke havde fantasi til. Hvis du holder af dystopisk litteratur der ikke kan eller vil regnes ud, og som meget visuelt trækker dig gennem et mørkt univers af vild natur, samfundskritiske briller og skrækindjagende uhyrer, så skal du læse Udslettelse.

Jeg ser frem til at læse efterfølgerne Autoritet og Accept.

Materialer