Afgrunden af Urban Gad (1910)

Stumfilm.dk - Gå på opdagelse i den danske filmarv

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.04.20
På Stumfilm.dk kan du kvit og frit opleve den danske kulturarv, i form af over 400 filmværker fra perioden 1897-1928, der løbende bliver digitaliseret og publiceret.

Det Hemmelighedsfulde X af Benjamin Christensen (1913)

Det Hemmelighedsfulde X af Benjamin Christensen (1914)

Dansk filmindustri havde sine kronede dage fra 1910-1920, hvor vi var førende både forretningsmæssigt og kunstnerisk, med stjerner som Asta Nielsen, Gunnar Tolnæs og Fy & Bi. Udover at streame filmene, kan du også gå på opdagelse i plakater, fotografier og tematekster, samt med tiden også få adgang til manuskripterne og datidens anmeldelser.

Verdens Undergang af August Blom (1916)

Stumfilm.dk er det hidtil største filmhistoriske formidlingsprojekt i Danmark, og der knytter sig også et dansk-tysk forskningssamarbejde til det. Projektet er muliggjort af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og A.P. Møller Fonden. Projektet modtog d. 29. februar 2020 årets Sær-Bodil for digitalisering og formidling af den danske kulturarv.

Ved Fængselts Port af August Blom (1911)

Det kræver hverken login eller tilmelding at se disse stumfilm. Det eneste du skal gøre er at gå ind på Stumfilm.dk, læne dig tilbage med en skål popcorn, og nyde skatkammeret med vidunderlige filmperler.

God fornøjelse!