Tania anbefaler: Mørket kalder

En af den slags krimier, som man sluger og som sluger ens nattetimer.

En barsk ny krimi af Katz Krefeld. Det er en ny selvstændig roman om den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars, der involveres i en voldtægtssag.
Den formodede gerningsmand har tidligere været i politiets søgelys, men beviserne mod ham er sparsomme, og også denne gang går han fri. Den frustrerede Cecilie vælger, at overvåge ham i en sen nattetime og bliver vidne til, at han kører galt.
Manden er hårdt kvæstet og sidder fastspændt i bilen, men formår alligevel at provokere Cecilie så meget, at hun tildeler ham et slag og derefter kører fra ulykkesstedet.
Manden dør, men nogen har filmet Cecilies optræden på ulykkesstedet og truer nu med at offentligere filmen, hvis ikke Cecilie hjælper ham med at få uskadeliggjort andre seksualforbrydere. Cecilie er snart viklet ind i et farligt spil, hvor den ukendte, der kalder sig Lazarus, manipulerer hende til at udføre hans skræmmende agenda.
Cecilie må i et kapløb med tiden, forsøge at finde hans identitet, samtidig med at hun mere og mere kommer til at fremstå som den egentlige gerningsmand.
Det bliver en katten-efter-musen-leg hvor alle involverede på et eller andet tidspunkt bliver mistænkt for at være Lazarus.


Mørket kalder er en barsk krimi, med voldsomme seksualforbrydelser. Det er en pageturner og en plottvister i højt tempo. Men det er også en bog, der tager retfærdighed og selvtægt alvorligt.
Vi ser politiets frustration over at de forbrydere de fanger, slipper på teknikaliteter og på aftaler med anklagemyndigheden. Det her er en af den slags krimier, som man sluger og som sluger ens nattetimer.