Gul raspmark
Gul raspmark

Ud i det blå med støvlerne på

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.05.20
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre. Både romaner og biografier om mennesker, som det har betydet rigtig meget for at vandre og masser af bøger med ideer og gode tips til ture. Vi kommer her med et udvalg af begge genre, som kan nydes i lænestolen. Vi slutter med en række gode links med ideer til ture.

Biografier og romaner om at vandre

Bøger med turforslag til inspiration eller drømme

Gode links til turforslag

Vandreruter.dk
Frits Ahlefeldt har på sin meget fine hjemmeside Vandreruter.dk lavet en oversigt over danske vandreruter på over 20 km. Henvisninger til andre bloks om at vandre.

spor.dk
Spor i Landskabet er vandrestier, der giver alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden. Der er en samlet oversigt over alle landets spor og så kan man læse mere om det enkelte spor. Spor i Landskabet realiseres med bidrag fra en række fonde og organisationer

friefodspor.dk
Marie og Torbens blok om deres families mange vandreture i Danmark og udlandet. Virkelig mange fine turbeskrivelser af forskellig længde.

Dansk Vandrelaug  
På Dansk Vandrelaugs hjemmeside finder du en stor oversigt over stier i Danmark
Samt oversigt over de bedste vandrestier i de forskellige regioner bl.a:
Vandrestier i Region Sjælland
Vandrestier i Region Hovedstaden

Naturstyrelsen
På naturstyrelsen hjemmeside har de samlet og beskrevet 100 af de smukkeste og mest spændende vandreture i hele Danmark, med inspiration og praktiske tips fra lokale naturvejledere.
Langt de fleste ture starter ved offentlige parkeringspladser og kan klares på en time eller to.
Skov og Naturstyrelsens fine foldere over skovture findes på deres hjemmeside under lokale foldere.
Her finder du også beskrivelse af Danmarks smukke nationalparker med turbeskrivelser m.m.