Nu er ombygningen af biblioteket gået i gang

30.10.19
Ny indgang, bibliotekhave og nyindretning af kulturhuset

Bibliotekshave og Biblioteksplads

Både ude og inde vil borgere og lånere møde et nyt hus. Foran Biblioteket etableres 150 nye cykelstativer. Der ryddes op i beplantningen og anlægges en lille kirsebærlund. I bassinet mellem gymnasiet og biblioteket anlægges en sti med trædesten over til den nuværende bøgehæk. Bøgehækken fældes og der anlæges en lille solskinsplæne med nye bænke.  Man vil derfor kunne gå direkte mellem parkeringsplads bag rådhuset og indgangen til biblioteket og gymnasiet.

Området bag biblioteket inddrages til bibliotekshave med scene, hængekøjer og et bordtennisbord. Samtidig etableres en ny indgang fra biblioteket direkte ud i haven, så aviser og bøger og udendørsspil kan benyttes på det nye grønne område.

Kulturzone

En nyetablerede scene og et multifunktionelt siddemøbel skaber rammerne for besøg af skoleklasser, oplæg, foredrag, bogcaféer mv. Som i dag bliver der mulighed for at mødes med vennerne om et brætspil eller omkring playstationspil. De kreative værksteder får også nye flotte rammer, med nye funktionelle borde og nye stole.

Studiezone

En kombination af genbrug og nye møbler skal sikre gode muligheder for fordybelse og læsning i studiezonen. Her bliver der som i dag, mulighed for at benytte PC’ere, scanne og printe dokumenter. Elever og studerende kan bruge de små gruppe områder til studiegrupper.

Leg og læring

Småbørnsafdelingen indrettes som en sansemotoriske legeplads holdt helt i blåt. Her bliver der plads til at tumle, mærke og selvfølgelig læse og lege. De lidt større børn kan glæde sig til en himmeltrappen med en læsehule helt oppe under taget. Børneafdelingen får desuden nye reoler, nye PC-stationer og nye bogkrybber.

Servicestationen, hvor lånere møder biblioteks personale, får også en overhaling, ligesom der rykkes rundt på afleveringsautomater, afleverede bøger og reserverede bøger klar til at blive hentet.

Tidshorisont

Byggeperioden strækkes sig frem til primo april.  Bibliotekshaven og pladsen foran biblioteket, indgangspartierne og servicestationen forventes færdiggjorte omkring årskiftet. Kulturzonen, Studiezonen og Leg og læring forventes færdig 1. april 2020

Baggrund

Det nye Solrød Bibliotek og Kulturhus er designet af Rune Fjord Studio på baggrund af flere brugerworkshops afholdt i 2018.

 

Projektet er støttet af Lokale og Anlægsfonden.