Tillykke kære Daisy - Dronning Margrethe 80 år

Af Anonym (ikke efterprøvet)
16.04.20
Vi ønsker Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. tillykke med de 80 år, og fejrer det med et udpluk af bøger og film, omhandlende dronningens liv og bedrifter. Kom med når vi sammen dykker ned i værdifulde brudstykker af danmarkshistorien, og ikke mindst kunstens verden.

Det er ikke hver dag landets regent fylder rundt, og vi har ikke tænkt os at lade det gå ubemærket hen. Dronning Margrethe kan i dag fejre 80 års fødselsdag, og vi har i den forbindelse udvalgt nedenstående bøger og film, der vil lade dig komme tættere på Hendes Majestæt, og måske overraske dig. 

Vidste du f.eks. at Dronning Margrethe 2. under pseudonymet Ingahild Grathmer illustrerede J.R.R. Tolkiens berømte romanserie Ringenes Herre? Den bibliofile udgave med dronning Margrethes jugendstil-inspirerede illustrationer udkom i 1977. Læs mere om dronningens kunsteriske virke her.

 

Billedet øverst til venstre er taget på dronningens 18 års fødselsdag, 16. april 1958, i selskab med den daværende konge, Frederik 9. på Amalienborg i København. Billedet stammer fra Det Kongelige Bibliotkes billedsamling, og er taget af forhenværende pressefotograf Per Pejstrup fra Berlingske Tidende. Læs mere om billedet her.

Hvis du er blevet nysgerrig på Det Kongelige Biblioteks billedsamling, og har lyst til at gå på opdagelse i gemmerne, så klik her.

Materialer